Usvojili su Goranu i tri dečaka, jer nisu mogli da imaju decu: "Mogu da budem dobra majka, isto koliko i ona koja je rodila svoje dete"

Kaže da nikad neće zaboraviti trenutak kada su dobili svoju Goranu

 

Deca, Nova godina
Deca, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon godina lečenja od steriliteta, brojnih razočarenja i konačno saznanja da nikad neće imati svoju biološku decu, Goran i Snježana Samardžija, meštani Kozarske Dubice, 1999. godine su prelomili i odlučili da usvoje dete.

Godinu kasnije u njihovu kuću stigla je tada 40 dana stara Gorana. Došla je iz Zvornika. Kasnije su usvojili još troje dece, Duška (16), Nikolu (14) i Slavišu starog tek deset godina, piše Avaz.

Kuća u kojoj danas žive odiše ljubavlju, dečjom grajom i osmesima, ali i školskim obavezama. Dečaci roditeljima pomažu i u auto-perionici koja se nalazi u prizemlju porodične kuće.

- Svi znaju šta im je posao, ali i to koliko se volimo - počela je priča za Avaz srećna Snježana.

Deca, porodica sa troje dece
Porodica, Foto: Shutterstock

Kaže da nikad neće zaboraviti trenutak kada su dobili svoju Goranu.

- Ona je rođena 16. marta, a mi smo je kući doneli 26. aprila 2000. godine. Kada je bila prvi razred osnovne, škole rekli smo joj istinu. Morali smo, jer u školi je bilo nekih dečjih zadirkivanja. Taj dan nikad neću zaboraviti. Bilo nam je vrlo teško, ali ljubav sve pobeđuje. Kasnije smo joj i ispunili želju da ne bude sama. Tražila je da ima brata ili seku koji će u našu kuću stići baš kao i ona - kazala je sa mnogo emocija Snježana.

Tako je u februaru 2009. godine usvojen Slaviša.

- Tri dana nedostajala su mu do dva meseca. Gorana je išla s nama po Slavišu. E onda je došao Duško. Imao je sedam godina kada smo ga usvojili. Tada nam je rečeno da dete živi vrlo teško. Otišli smo da ga vidimo i vratili se s njim kući. Četvrti je stigao Nikola. Majka mu se razbolela, bio je potreban smeštaj za dečaka i mi smo ga pre četiri godine prihvatili kao svog. Trebalo je dosta strpljenja i ljubavi, ali danas su oni zaista dobri dečaci - rekla je Snježana.

Sa svojom decom otvoreno priča o njihovom usvajanju. Smatra da nema potrebe da se nešto o tome krije, piše Avaz.

- Otvoreno i nikako drugačije. Ljudima koji nemaju svoje potomstvo želim poručiti da urade isto što i mi. Nema razlike. Mi smo isti kao bilo koji drugi biološki roditelji. Tu decu smo prihvatili, hranimo ih, brinemo o njima. Ja mogu biti dobra majka, dobra isto koliko i ona koja je rodila svoje dete - poručuje Snježana.

Srce im je ispunjeno.

- Usvojite dete ako nemate svoju decu. Ne možete da znate koliko je to veliko dok dete ne dođe kod vas, pa uradite nešto lepo za njega, poljubite ga za laku noć, donesete mu čaj, a ono vam kaže ono iskreno dečje hvala… Osećaj je predivan, a srce potpuno ispunjeno - kaže Snježana.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Majka
  20/01/2019 - 15:50
  Mozes biti i mnogo bolja nego biološka! Svaka čast!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi