AFERA PRISLUŠKIVANJE Uprkos abolicij, nastavlja se istraga u Makedoniji

Uprkos odluci makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanje", Specijalno tužilaštvo nastavlja istragu.

Makedonija zastava
Ilustracija, Foto: Profimedia

Uprkos odluci makedonskog predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanje", Specijalno tužilaštvo nastavlja istragu, rekla je danas tužiteljka Katica Janeva, poručivši Ivanovu da će imati puno posla ako nastavi da abolira političare umešane u kriminal.

Janeva je rekla da Specijalno tužilaštvo nastavlja rad na zaštiti interesa makedonskih građana u vezi sa istragom krivičnih dela povezanih sa ilegalnim prisluškivanjem i druge pravne postupke.

Prema njenim rečima, efikasnost Specijalnog tužilaštva dokazuje pet aktuelnih istraga o ukupno 36 osoba.

"Naš poštovani predsednik Ivanov će imati puno posla zato što mi nameravamo da započnemo brojne postupke u vezi sa prisluškivanjem razgovora i druge finansijske istrage", rekla je Janeva na konferenciji za novinare, na kojoj je najavila pokretanje nove istrage pod nazivom "Transporter".

Od svih postupaka koji su u toku, Tužilaštvo ima informacije da su od 2008. do 2015. godine velike sume novca iz budžeta završio u "privatnim džepovima".

Janeva je rekla da je i u slučaju abolicije kriminalaca i postojanja pravnih prepreka da se nastavi postupak, zakonska obaveza Tužilaštva da prikupi dokaze o nelegalno stečenoj imovini koja, po zakonu, mora biti konfiskovana.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi