Kolinda Grabar Kitarović
AP/Amel Emrić
Kolinda Grabar Kitarović

EPA/Stringer

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/Stringer

* Stigla strašna provokacija od suseda

* Hrvati dali podršku Albancima

* Razlog za to je užasan

 

Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da mogu računati na punu podršku Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Davor Božinović.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je u Zadru podršku Hrvatske Albaniji na "evropskom putu" koji je, kako je rekao, i u hrvatskom interesu. Hrvatska podrška, kako je preneto, posebno će doći do izražaja od početka sledeće godine, kada Zagreb preuzme predsedavanje Savetom EU.

Kolindin predsednički govor ismeva cela Hrvatska (VIDEO)

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 03.10.2019. 20:18 Predsednica poslužila kao inspiracija Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll Govor hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, povodom objavljivanja kandidature za još jedan mandat na mestu šefa države, već je izazvao brojne komentare, a inspirisao je i Šibenčanku, Marijanu Perinić, za stand up prilog na njenom nalogu na Jutjubu.

"Albanija je u fazi kada očekuje otvaranje pregovora s Evropskom unijom. Naši albanski prijatelji znaju vrlo dobro da u tome mogu računati na punu podršku Republike Hrvatske jer je proširenje EU, uz ispunjavanje uslova koji se traže.., u našem interesu", rekao je ministar Božinović posle Međunarodnog skupa o albanologiji, javila je agencija Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Božinović je u Zadru s ministrom unutrašnjih poslova Albanije Sanderom Lješajem razgovarao o zaštiti granica od ilegalnih migranata i izrazio zadovoljstvo što je Albanija potpisala sporazum s graničnom službom EU, Fronteksom, i time što je 11 hrvatskih policijskih službenika angažovano na zaštiti granica Albanije od ilegalnih migranata.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Komentari (2)

Aca

05.10.2019 23:03

Nasli su se

Saša

06.10.2019 07:34

Tako rade fašisti..