Policija, Crna Gora
Shutterstock
Policija, Crna Gora

Shutterstock

Policija, Crna Gora, Foto: Shutterstock

Dvojica osumnjičenih su navodno, 10. marta uveče, u ukradenom "golfu 2" osmatrali teren i zamenjavali stakla. Automobil su ukrali dan ranije na području Ulcinja. Dan posle hapšenja, u štek-stanu u naselju Ratac, policija je našla snajpersku pušku sa optičkim nišanom, prigušivač, kao i benzin, kojim su, kako se sumnja nameravali da zapale automobil posle zločina. Ni policija, ni tužilaštvo nisu naveli da li postoje indicije o potencijalnom organizatoru likvidacije ili su Pavićević i Orlandić sami krenuli u "akciju".

Obojica se inače povezuju sa "kavačkim klanom". Interesantno je da je Pavićević, u decembru ispred policije u Podgorici, čekao Slobodana Kašćelana, koji je prema podacima bezbednosnih službi, jedan od vođa ovog klana, kada je pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije od pola miliona evra. Takođe je bio i u odboru za doček Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umešanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, koji međutim nije pušten iz pritvora.

Zasad nije saopšteno da li je otkriveno ko je naručio ubistvo Đurovića, da li neko iz Crne Gore ili se možda zamerio marokanskoj mafiji, koja u Holandiji drži veći deo narko-tržišta. Holandske vlasti su Đurovića, uprkos tome što je bio ranjen, proterale jer je procenjeno da je "opasan po njihovu bezbednost".

Za razliku od Amsterdama, gde je ranjen, u Crnoj Gori je pukom srećom izbegao smrt krajem avgusta 2018. godine, kada je u centru Bara, s Đurovićevog automobila otpala podmetnuta eksplozivna naprava. Taj pokušaj ubistva stavlja se na teret grupi koju su navodno angažovali Baranin Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića i Budvanina Đorđija Cicmila. Osmanagić je, prema navodima optužnice, obećao 20.000 evra nagradu Pećancu Enzanu Cirikoviću ako ubije Đurovića.