Zaplenjen heroin i kokain
MUP
Zaplenjen heroin i kokain

MUP

Foto: MUP

Heroin čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada konvertibilnih maraka pronađen je u nastavku akcije "Viker", tokom koje je u Banjaluci uhapšen Boban Kantar (28) iz tog grada, potvrdili su sagovornici banjalučkih "Nezavisnih novina".

Izvori lista upućeni u istragu rekli su da je tokom pretresa osumnjičenog i stana koji koristi pronađeno oko 2.150 grama materije koja asocira na spid, ali i 610 grama heroina.

Dodali su da su uz drogu pronađene i dve digitalne vage, ali i novac, odnosno 1.170 evra i 725 kovertibilnih maraka.

"Kantar je duže vreme praćen, jer se sumnjalo da diluje heroin. Kada su se sve kockice poklopile, on je uhapšen, a droga zaplenjena", rekli su sagovornici Nezavisnih.

Pročitajte:

 "Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a lice koje je lišeno slobode će, nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj biti sprovedeno u Tužilaštvo na dalje postupanje", rekla je u petak Mirna Miljanović, načelnica Odeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", akcija razbijanja organizovanih kriminalnih grupa se nastavlja.

Kantar je, policiji poznat od ranije. On je sa jednim sugrađaninom privođen još 2013. godine, a tada je objavljeno da su privedeni zbog sumnje da su sekirom i palicom polupali lokal "Opium" i "Grand kazino" u hotelu "Bosna".

U akciji "Viker" do sada je pronađeno ukupno oko šest kilograma marihuane.

Sredinom jula Trebinjci Zlatko Barbarić (44), Goran Kovačević (27) i Marko Šarenac (23) uhapšeni su u akciji "Viker", kada je u njihovom iznajmljenom apartmanu, u banjalučkom naselju Lauš, nađeno oko četiri kilograma marihuane. Njima je potom određen jednomesečni pritvor.

Preporučujemo: