Hrvatska policija maltretira izbeglice
Printscreen Youtube
Hrvatska policija maltretira izbeglice

Printscreen Youtube

Hrvatska policija, Foto: Printscreen Youtube

- Malo pomalo, došlo se i do druge strane priče koja je zgrozila Hrvatsku, a to je da je devojka, s velikom verovatnoćom, sama dopustila ili zatražila od druga iz razreda da joj napravi slovo "U". Govorimo, svakako, o velikoj verovatnoći, nastaloj na temelju brojnih razgovora s njenim školskim kolegama - piše hrvatski "Jutarnji list".

PROČITAJ JOŠ:

Jedna njena poznanica navodno je ispričala sledeće: “Pošto živim na Boriku i često prolazim pored škole i pijem kafu u Tere, viđam tako i ***, koja često dolazi u ustaškim majicama, ide u Admirala… Dečak joj slovo "U" nije mogao napraviti u jednom potezu, bez da se ona trznula… pa tamo je bilo 20 učenika…"

Hrvatski list piše da je fotografija devojke u mojici sa ustaškim simbolom nestala sa njenog profila i zamenjena njenom slikom s cvetićima u kosi.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje,

Shutterstock, ilustracija

Nasilje, batine, silovanje, mučenje,, Foto: Shutterstock, ilustracija

Zadarska policija je protiv učenika koji je devojku "žigosao" i onda joj rekao da sada može da se hvali da je ustaša, podigla krivičnu prijavu zbog povreda, odnosno zbog  telesne povrede iz mržnje.

Otac devojke navodno je rekao da ne može razgovarati.

PREPORUČUJEMO:

- Ne mogu sada razgovarati jer sam sa svojim detetom došao u policiju. Napadnuta je opet, pretili su joj - rekao je uzbuđenim glasom Šala, dodavši da je bilo više oblika pretnji i da su njegovoj kćerki u pomoć priskočila dvojica učenika, piše "Jutarnji list".

Direktor škole Jozo Dragić, na insistiranje da objasni zašto odmah u sredu nije policiji prijavio događaj, objašnjavao je navodno da su deca poslata sa sata fizičkog kod njega, jer je profesorika primetila slovo "U"” na ruci devojke i da su ga preklinjali da ništa ne poduzme, da su oni prijatelji.

- Eno ih i danas, sede zajedno u razredu, nasmejani, vedri. Danas sam nekoliko puta bio u tom razredu, više puta pitao devojku kako je, da li se boji, kazala je da je odlično i da nema nikakav strah - rekao je Dragić danas ujutro.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, direktor je, čini se, shvatio da je događaj ipak morao da prijavi. Do tog preokreta očito je došlo nakon što je devojka na velikom odmoru dobila pretnje.

- Snosim tu krivicu, ako je to tako, da sam trebao odmah da prijavim, ali ja sam stvarno sve učinio po Protokolu o nenasilju u školi. Nisam ni izjavio da je to bezazlena dečja igra, to su sama deca meni izjavila, tim rečima, neposredno nakon događaja i molili me da ne zovem ni lekara ni policiju - izjavio je Dragić. Na pitanje da li očekuje sankcije, odgovorio je "Izgleda da očekujem, na žalost".

U zadarskoj policiji u petak su potvrdili da su dobili dojavu o pretnjama devojci. Na razgovoru u policiji bili su devojka i njeni roditelji te druge osobe koje bi mogle imati saznanja o ovom događaju, kazala je Sonja Šimurina iz PU zadarske.

Neslužbeno, policija istražuje i Facebook profil devojke, zbog njene fotografije na kojoj nosi majicu s ustaškim znakom.