Cetinjani spremni za skup u Podgorici
privatna arhiva
Cetinjani spremni za skup u Podgorici

privatna arhiva

Cetinjani spremni za skup u Podgorici, Foto: privatna arhiva

U Podgorici su uveliko u toku pripreme za veliki postizborni "patritski skup" na centralnom trgu, za koji se, međutim, i dalje zvanično ne zna - ko ga organizuje, niti bilo ko "preuzima odgovornost" za taj događaj.

Smatra se da iza njega stoji do sada vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Ðukanovića, koja je na nedavnim parlamentarnim izborima poražena.

Na skup pozivaju "crnogorske patriotske organizacije", ali nijedna konkretna organizacija, niti partija opozicije, nije navedena kao organizator skupa.

Takođe, policija ne saopštava da li je skup odobren i ko ga je prijavio.

U Podgorici se može čuti da gradska vlast postavlja binu za večerašnji skup.

Inače, u Crnoj Gori je na snazi zabrana okupljanja više od 100 ljudi na otvorenom.

Opozicija smatra da bi na skupu moglo biti insceniranih incidenata, da će doći do nerada i ugrožavanja bezbednosti građana, te prebacivanja odgovornosti na njih.

Mislite li da će Đukanovićeve pristalice iscenirati incidente?

 

Koalicija za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića oglasila je juče da taj skup nosi velike zdravstvene i bezbednosne rizike, s obzirom da se očekuje namerno izazivanje nereda i nasilja nad učesnicima od strane ubačenih navijačkih grupa iz okruženja.

Pojedini mediji prenose da već danima kruže društvenim mrežama špekulacije da je samo u Nikšiću izrađeno 300 drvenih palica, kao i da je iz Hrvatske dovedeno i isplaćeno najmanje 50 huligana, a da su angažovana i bezbednosno interesantna lica iz BiH.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama medija, za te ljude su štampane trobojke i majice koalicije "Za buducnost Crne Gore", kako bi neredi poslužili za destabilizaciju zemlje, a u interesu odlazećeg režima.

Pročitajte:

Koalicija za budućnost Crne Gore je je zato pozvala građane koji dele njihova politička uverenja da večeras ostanu kod kuće i ne nasedaju na provokacije.

Nakon skupa opozicije i incidenata u Podgorici prošlog ponedeljka uveče, na viber grupama i mrežama DPS najavljen je, kako su pisali crnogorski mediji, protest za 6. septembar.

DPS je na svom tviter nalogu poručila: Nema izgovora. Pokažimo da nas ima mnogo. Crna Gora prije svega.

Na društvenim mrežama su se zatim pojavile poruke, na primer, "ako treba da gori Podgorica, ima da gori, ako treba da se ruši, ima da se ruši, ali nam Srbi neće krojiti sudbinu...6. septembra svi u Podgoricu.

Na Cetinju je 3. septembra održan tzv. Patriotski skup ispred Cetinjskog manastira, sedišta Mitropolije crnogorsko-primorske, sa kojeg su građani pozvani da dođu u nedelju u Podgoricu, na Trg nezavisnosti.

Na snimku sa društvenih mreža se vidi kako mladići na Cetinju nose crnogorske zastave i pevaju pesmu kontroverznog hrvatskog izvođača Tompsona "Bojna Čavoglave".

DPS je u međuvremenu zvanično demantovao da je organizator skupa u Podgorici, najavljenog za danas, već da su to određene patriotske organizacije koje ni na koji način nisu povezane sa tom partijom.

Iz Koalicije za budućnost Crne Gore, najjače grupacije u verovatnoj budućoj vladajućoj koaliciji, zahtevaju od Uprave policije da uoči održavanja pomenutog skupa postupi na isti način na koji je postupala u nekim skorašnjim prilikama.

Preporučujemo:

Komentari (1)

branka met

06.09.2020 15:44

Na šta spadoše Milogorci! U dokazivanju vlastitog identiteta doguraše do toga da su veće ustaše od ustaša. Toliko o milogorskom čojstvu i poštenju. Pravi Crnogorci samo napred!