Gej parada
Tanjug AP
Gej parada

Tanjug AP

Ilustracija, Foto: Tanjug AP

"Poštovanje ljudskih prava i sloboda, bez diskriminacije po bilo kojem osnovu, biće ozbiljan zadatak nove Vlade", napisali su iz MUP-a na Tviteru tim povodom, prenele su podgoričke ''''Vijesti''''.

Kolona autobomila danas je krenula iz centra grada, od Škole „Savo Pejanović“, kroz ulice „Marka Miljanova“, „Vučedolska“, „Stanka Dragojevića“, preko Mosta „Milenijum“, kroz deo grada preko Morače do City kvarta.

Članica Organizacionog odbora Montenegro Prajda, Katja, kazala je da joj je i ove godine kao i prethodnih bilo prelepo tokom Montenegro Prajda, da je žalila što svi ne mogu da se okupe, ali je dodala da ipak mogu biti ponosni.

Član Organizacionog odbora Montenegro Prajda, Danijel Kalezić, kazao je da je u skladu sa svim epidemiološkim merama održan Montenegro Prajd pod sloganom „Ja sam simbol otpora“.

Defile malog broja automobila prošao je kroz tri najprometnija dela grada, a slavila se ljubav, jer ona, kako je rekao Kalezić, uvek pobeđuje.

Reakcije građana, kako je kazao, bile su više nego pozitivne.

„Ljudi su nas sa osmjesima pozdravljali, snimali telefonima. To je sjajno. Izgleda da ćemo, kada epidemija prođe, moći da šetamo slobodno, bez velike policijske zašite, zajedno sa svima ostalima“, rekao je Kalezić.

Pročitajte: