Crna Gora
printskrin
Crna Gora

printskrin

Crna Gora, Foto: printskrin

Iako je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević zabranio sve građevinske radove u priobalnom delu Opštine od 15. juna do 1. septembra, to nimalo nije smetalo investitoru velikog građevinskog objekta na Maloj plaži u Dobroj Vodi, da bagere angažuje i u nedelju, ponedeljak i utorak, pa i u sredu sve do podne, kada su sa iskopa na samoj obali povučene i mašine i radnici. 

 

Velika plaža, Crna Gora, Ulcinj, Ada Bojana

Profimedia

 

- Dobra voda su mirno i porodično naselje, a odjednom se pojavio investitor koji, i pored zabrane radova, ruši čitavo brdo. Ovaj “rudokop” je poligon za građevinske mašine, ne samo u dnevnim, već i u kasnim večernjim satima. Buka “kobri” je ponekad nesnošljiva, a u toku noći zasljepljujuće jaki reflektori smetaju meštanima i turistima da odmore. Komunalna policija preusmerava pozive građana na građevinsku inspekciju, građevinska inspekcija se ne javlja na telefon, a policija upućuje na komunalnu policiju - kazali meštani.

Na tabli na gradilištu navedeno je da je investitor preduzeće DOO “Madams Palace”, te da se gradi hotel sa pet zvezdica bruto građevinske površine 11.470 kvadratnih metara, po DUP-u Veliki Pijesak. Početak radova je 12. maj ove, a završetak prvi maj 2021. godine. U centralnom registru privrednih subjekata piše da je ta firma u vlasništvu Mirsada Ramčilovića.

Zoran Vujović, glumac, Srbi

Printscreen Youtube/Facebook

 

Zabrana izvođenja građevinskih radova u Baru tokom letnje turističke sezone važi i za priobalni pojas od tunela Ćafe do granice sa opštinom Ulcinj, u kojem je i plaža u Dobroj Vodi. Zabrana, pored ostalog, važi za pripremne, zemljane, građevinsko- instalaterske radove, rekonstrukcije, dogradnje i nadgradnje, zamjenu instalacija, opreme, uređaja, raskopavanje javnih površina...

- Nadzor nad primenama ove odluke obavlja Komunalna policija koja će redovno obilaziti teren na područjima obuhvaćenim odlukom i primati prijave građana. O svakom izvođenju radova biće sačinjene službene zabeleške, i potom dostavljene nadležnim inspekcijskim organima resorne Uprave - navodi se u odluci predsednika Opštine.

Petrovac na moru crna gora more

S. Stepanović

SRBI U DOBRIM VODAMA

- Ovde je užas! Ne može da se dođe do plaže jer ovde bukvalno ruše brdo koje vodi na plažu. Osim toga, nismo oka sklopili. Nikako ne dolazi ovde - poručio je jedan Srbin koji se trenutno nalazi u Dobrim Vodama.

 

Mirna Nikčević

screenshoot/Facebook

 

PROČITAJTE JOŠ: