Maske maska
Alo.rs/V.Đ.
Maske maska

Alo.rs/V.Đ.

Foto: Alo.rs/V.Đ.

Zbog dobre epidemiološke situacije istarski Stožer civilne zaštite doneo je u ponedeljak odluku da u Istri učenici i nastavnici tokom školske nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske, potvrdio je u ponedeljak načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Mislite li da su tokom pandemije deca disciplinovanija od odraslih?

 

Na osnovu Uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procene epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite Istarske županije, uz suglasnost stožera civilne zaštite gradova i opština, te osnivača škola odlučio je da svi učenici i nastavnici tokom nastave u učionici nemaju obavezu nošenja zaštitne maske.

"Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica. No, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, doneće se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je u Istri u samoizolaciji 40 učenika iz jedne osnovne škole te iz srednje škole nakon što je pre pet dana dvoje učenika bilo pozitivno na Covid-19, zbog čega su dva školska razreda još uvek u samoizolaciji. Osim njih u merama samoizolacije je šest profesora i učitelja.

Pročitajte: