Vladimir Ulama i Darko Mijović
screenshoot/Facebook
Vladimir Ulama i Darko Mijović

screenshoot/Facebook

Vladimir Ulama i Darko Mijović, Foto: screenshoot/Facebook

Cetinje trenutno nadleće policijski helikopter, a forenzički tim je na licu mesta radi izuzimaja tragova. Takođe, pripadnici Posebne jedinice policije proveravaju ko izlazi iz Cetinja, legitimišu vozače, ali i putnike iz autobusa.

Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Na mestu pucnjave su i pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović i Enis Baković, rukovodni kadar podgoričke policije i pripadnici specijalnog policijskog odeljanja, a istragom rukovodi viša državna tužiteljka Maja Jovanović, pišu "Vijesti".

Razlog za sumnju da se iza jučerašnje likvidacije krije okršaj najvećih crnogorskih klanova leži u činjenici da je usmrćen upravo Bogdan Milić, a nije prošlo ni mesec dana od kako je u berlinskom naselju Forst u Nemačkoj, uz Nikolu Jovanovića, ubijen i Darko Mijović. U obe pucnjave ranjene su još po dve osobe, ali ipak Milića i Mijovića spaja sudski proces za ubistvo Nemanje Medina za koje su bili osumnjičeni, a koje je i skrenulo pažnju javnosti na njih zbog odjeka koji je zločin imao u medijima.

PROČITAJ JOŠ:

Zbog sumnje da su počinili ubistvo sudilo se Miliću, Mijoviću, ali i Baraninu Vladimiru Ulami koji se trenutno nalazi u spuškom zatvoru zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Medin je nestao 8. jula u 17.30 časova, nakon što je automobilom "reno megan" krenuo u pravcu Virpazara. Policija je istragom pronašla njegovo zapaljeno vozilo, kao i jednu patiku i to u jednoj od tri kuće koje koristi Ulama, muškarac s kojim se poznavao od srednje škole. Sva trojica, Milić, Mijović i Ulama, su na sudu oslobođena optužbi.

Inače, u prilog tome koliko su jake spone između njih, prema pisanju crnogorskih medija, govori i činjenica da su Mijović i Ulama bili kumovi. Štaviše, kada je Ulama saznao za likvidaciju u Nemačkoj, on je navodno demolirao ćeliju u kojoj je smešten, nakon čega je prebačen u samicu.

Prema evidencijama bezbednosnih službi, Mijović i Jovanović bili su bliski "škaljarskom klanu", sa kojim se povezuju i muškarci ranjeni u pomenutim pucnjavama. Podsećanja radi, crnogorski klanovi, škaljarski i kavački, nekada su delovali kao jedan - kotosrski. Međutim, krajem 2014. dolazi do raskola u kriminalnoj grupi zbog krađe velike količine kokaina u Valensiji. Krvavi rat ove dve grupe pokosio je do sada više od 40 života, a među njima ima i slučajno nastradalih žrtava.