trajekt, jadransko more, jugo
printscren youtube
trajekt, jadransko more, jugo

printscren youtube

trajekt, jadransko more, jugo, Foto: printscren youtube

 

Trajket " Aurelia" kiparske brodarske kompanije, koji plovi na redovnoj liniji Ankona-Split, rano jutros doživeo je havariju na deset milja od Kornata, dok je putovao prema Splitu.

Naime, trajekt, koji je sinoć u 20.30 časova isplovio iz Ankone nije ni slutio da će mu po ulasku u hrvatske teritorijalne vode otkazati jedan od motora, o čemu je posada obavestila brodkse kompanije.

TRAJEKT SRUŠIO MOST VOZILA I LJUDI PADALI U REKU Tragedija koja je potresla Brazil

"Prema trajektu upućena na su dva remorkera. Prema mojim saznanjima na brodu je oko 250 putnika i oko pedesetak automobila" - kazao je llučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas.

 

Akciju spasavanja trajekta 'Aurelia' preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema posljednjim informacijama zbog loših vremenskih prilika, odnosno zbog jakog juga, dva 'Brodospasova' tegljača koja su jutros isplovila prema trajektu, morala su se vratiti u šibensku luku.

Trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Situacija je veoma nezgodna jer veliki talasi valjaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu za sada nema povređenih.