Marko Perković Tompson
In4s.net
Marko Perković Tompson

In4s.net

Marko Perković Tompson, Foto: In4s.net

Da li je to poznati hrvatski pro-ustaški pevač Marko Perković, poznatiji kao "Thompson" otišao da pomogne u "odbrani Montenegra od velikosrbijanskog zavojevača"?

Po svemu sudeći, Cetinje je ovih dana pretvoreno u montenergo verziju Čavoglava, mesta u kome je rođen kontroverzni hrvatski pevač u čijim se pesmama veliča ustaštvo i mrzi sve što je srpsko.

Ne bi čudilo da je hrvatski pevač sada u Crnoj Gori.

Cetinje

Youtube/Printscreen

Cetinje, Foto: Youtube/Printscreen

Da podsetimo, već mesec i više dana, u Crnoj Gori se odvija prava drama. Usvojen je sporni Zakon o verskim slobodama u kome se u velikoj meri ugrožava opstanak Srpske pravoslavne crkve u ovoj zemlji.

Prema zakonu i članovima 52. i 53. istog, sva imovina crkava i verskih zajednica podignuta do 1918. godine, pripašće državi Crnoj Gori, čime se otvara direktan put oduzimanju imovine, materijalne i duhovne viševekovne baštine SPC u CG.

Marko Perković Tompson

EPA

Marko Perković Tompson, Foto: EPA

I to nisu jedini sporni članovi zakona kome se protivi SPC, građani i verujući narod CG, već i sijaset drugih članova zakona.

Komentari (1)

Dragoljub

24.01.2020 17:09

Ne zna dal znate za Kljaka licnost iz pripovetke Sime Matavulja,pa eto Tompson je verovatno njegov para-unuk i eto dosao da pomogne nove Kljake u Cgore al se pitam dal su I Pilipendini naslednici presli u carsku veru,na zalost novih Sima Matavulja nema da ovekovece teske dogagjaje po Srbe.