Velika plaža, Crna Gora, Ulcinj, Ada Bojana
Profimedia

 

Velika plaža, Crna Gora, Ulcinj, Ada Bojana

Profimedia

Velika plaža, Crna Gora, Ulcinj, Ada Bojana, Foto: Profimedia

Te informacije iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), kojim rukovodi ministar Pavle Radulović, nisu demantovali, ali ni potvrdili. Iz MORT-a su saopštili da je u toku izrada analiza za tu lokaciju, koje vrši kompanija “Deloitte” tako da sada, kako su naveli, nije moguće detaljnije govoriti o projektu.

 

Vlada Crne Gore je u februaru usvojila Plan privatizacije za ovu godinu i iz njega se vidi da Ada više neće biti isključivo nudistički centar, te da će jedan deo ostrva koje se prostire na ukupno 522 hektara, verovatno biti pretvoren u rezidencijalni prostor. U dokumentu koji je pripremio Savet za privatizaciju, pominje se valorizacija dela ostrva sa davanjem prava na razvoj i upravljanje jedinstvenim, visokokvalitetnim turističkim kompleksom koji nudi niz aktivnosti za odmor i rekreaciju. U planu piše da je predviđeno da budući hotelsko-turistički kompleks ima najmanje jedan hotel, standarda četiri plus ili pet zvezdica, kojim će upravljati renomirani međunarodni turistički operater ili operateri.

Zmija u Grčkoj

facebook.com

 

Ovakav postupak uništiće ostrvo Adu Bojanu koja je vuć dugi niz godina bila jedno od omiljenih letovališta i odmarališta ljubitelja pirirode i samo još jedan od dokaza da će Crna Gora postati najomrženije mesto turista kako iz Srbije, tako i iz celog sveta.

Ikarija, Grčka

Profimedia

 

Podsećanja radi, u Crnoj Gori već postoji problem zbog kog turisti masovno otkazuju letovanje, a to je smeće na plažama, ali i gradskim ulicama. Iako je letnja sezona tek što je počela, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije koje prikazuju grozotu u Crnoj Gori - gomile i gomile otpada.

PROČITAJTE JOŠ: