POSLEDNJA NOĆ Sutra će se u Makedoniji dogoditi nacionalna katastrofa

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski upozorio je da će sutrašnje verovatno izglasavanje promena Ustava i promene imena zemlje u Sobranju Makedonije, dovesti do promene i imene identiteta i istorije Makedonije i njenog naroda.

Nikola Gruevski
Nikola Gruevski, Foto: Profimedia

Sporazum iz Prespe s Grčkom predviđa promenu imena Makedonije u Republika Severna Makedonija.

"Grčka neće propustiti ovu šansu za sporazum koji je trijumf za njih, a nacionalna katastrofa za Makedoniju", kazao je na svom Fejsbuk profilu Gruevski, koji je dobio politički azil u Mađarskoj.

Za poslanike parlamentarne većine, kako on navodi, ova noć će biti noć bez sna.

"Ova noć je poslednja šansa za stavljanje nacionalnog interesa ispred partijskog ili ličnog", upozorio je Gruevski.

On je istakao da je moguće postići bolji kompromis ali da je za to potrebna hrabrost umesto ucene.

"Nemojte zaboraviti da stavljate crni pečat na 140 godina bitke za rešavanje makedonskog pitanja", poručio je Gruevski poslanicima Sobranja.

 • Korisnik: Jovanka_FN
  11/01/2019 - 12:13
  Vi ste, G-dine Gruevski doveli moju zemlju doveo do ovoga, vi ste 11 godina vodili Makedoniju u propast!!! Imamo najmanje plate u Evropu, najniži standard i zbog toga su hiljade i hiljade mladi ljudi otišli iz zemlje. Zar uistinu milslite da trebamo biti zadovoljni sa platom od 400 eura, nikakav pravni sistem, administraciju koja ništa ne radi itd., itd... al da nam bude srce puno zato što živimo u Makedoniji?! Iskreno, ja mogu živeti i u Severnoj Makedoniji, ukoliko su uslovi bolji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi