Milorad Dodik
PrintscreenYoutube
Milorad Dodik

PrintscreenYoutube

Milorad Dodik, Foto: PrintscreenYoutube

Turkovićeva, koja je desna ruka Bakira Izetbegovića, rekla je na „Fejs TV“ da može da zamisli da budu ukinuti entiteti u BiH, jer je, kako je navela, BiH postojala i bez entiteta , kao i da je to moguće voljom naroda i podrškom sa strane. U skandaloznoj izjavi lidera Srba u Srpskoj Milorada Dodika uporedila je sa Adolfom Hitlerom.

Preporučujemo:

- Kad bi pravosuđe funkcionisalo onako kako treba i kada bi se svi oni koji su stekli enormno bogatstvo u ovih 25 godina stavili na ona mesta gde bi trebalo da se nalaze, zar mislite da bi stanovništvo bilo protiv toga da imaju bolji život? Oni jesu sada pod pritiskom, ali bili su i Nemci pod pritiskom Hitlera, ali su ipak izašli iz tog perioda. Jednom kada glavno lice, koje je odgovorno, naiđe na adekvatnu kaznu ili promeni kurs svog ponašanja mnoge stvari se postave u drugačiji kontekst - rekla je Turkovićeva, a ta izjava sa oduševljenjem je dočekana u Sarajevu odakle su i poslate poruke da je konačno došlo vreme da se Dodik uhapsi.

Bakir Izetbegović

AP/Darko Vojinović

Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

Istoričar prof. dr Srđa Trifković u kontekstu ove priče skrenuo je pažnju na ono što je ove nedelje izrečeno na Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma SAD na temu Balkana, iz čega se može zaključiti da BiH itekako ima pomoć stranaca u sprovođenju opasne namere. U tom panelu, pored ostalih učestovali su dokazani srbomrsci i poznati albanski lobisti bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt, predsedavajući Odbora kongresmen Eliot Engel i stručnjak za balkanska pitanja Danijel Server.

- Oni su se založili za temeljnu reviziju Dejtona, za ukidanje entiteta, za uvođenje principa jedan čovek - jedan glas, za zabranu političkog delovanja Dodika i njegovih bliskih saradnika, na osnovu tvrdnje da sarađuju sa korumpiranim ruskim oligarsima, i za dovođenje garnizona NATO u Brčko, čime bi se RS presekla na dva dela. Takođe su se založili i za finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, da se u ceo taj posao ne meša. Ovo je za mene sasvim očekivana ofanziva, istih onih krugova koji se nikada nisu pomirili sa Dejtonom i koji su uvek smatrali Srpsku nelegitimnom tvorevinom - izjavio je Trifković u jutarnjem programu „TV Hepi”, navodeći da je RS u velikoj opasnosti.

- Za strahovati je da će upravo iz Vašingtona biti predstavljeno briselskoj birokratiji, Berlinu i Parizu zajedničko delovanje po pitanju revizije Dejtona - zaključio je Trifković.

Starović: Srpski narod je jedinstven u odbrani RS

Analitičar i istoričar Nemanja Starović za „Alo!“ kaže da se poredeći Dodika sa Hitlerom, ministarska iz BiH poslužila retoričkim manevrom „reductio ad Hitlerum“, kojem pribegavaju oni koji ostanu bez argumenata za politiku koju zastupaju.

- Ovaj patetični pokušaj gospođe Turković da izjednači Srbe sa nacistima oslikava svu nemoć politike njene SDA, koja je doživela potpuni brodolom na lokalnim izborima održanim 15. novembra. Jedino što im preostaje jeste prizivanje stranog faktora, koji bi primenom političke sile prema Dodiku i drugim srpskim liderima bošnjačkim nacionalistima na tacni isporučio unitarnu BiH. Međutim, u svojoj opsednutosti Dodikom oni previđaju jednu bitnu stvar, a to je apsolutno jedinstvo srpskog naroda u pogledu privrženosti Republici Srpskoj, koje prevazilazi sve partijske podele - naveo je naš sagovornik.

Pročitajte još:

Komentari (8)

Plava Ptica

13.12.2020 07:31

LEPA Vest!!

kukuriku

13.12.2020 07:44

Hapšenjem Dodika, SAMO RAT SLEDI, RUSIJA ĆUTI...?!

Ami

13.12.2020 08:42

@kukuriku - Zasto...pa preselite nazor vam RS u Srbiju ...ako van je stalo do Srpskog naroda.

Boris

13.12.2020 08:23

Odakle njima to pravo? Zbog čega da ga hapse? Ne hapse osvjedočene ratne zločince..

zagondzija

13.12.2020 10:12

Zivela RS i nas predsednik Mile Dodik zajedno do samostalnosti ✊????

Sem

13.12.2020 11:09

@zagondzija - Bice samostalnosti al malo sutra.

Srbija Srpska Republika

13.12.2020 15:08

Ameri ako Rusi krenu oni ne staju!!!

Zrtva

13.12.2020 19:58

Divne vijesti za kraj godine.Bice vaga i pravda.Genocid treba pravim ponistiti a génocidaire istom onom prititiscima koje su dozivijeti Njemci da shvate sta du uradili