FRKA U TIRANI Stiglo upozorenje američke ambasade u Albaniji: "Ne znamo kako će se protest razvijati!"

Već su korišćeni vodeni topovi i suzavac

Tirana
Tirana, Foto: Tanjug/AP

Američka ambasada u Tirani upozorila je svoje državljane u Albaniji na opozicioni protestni skup koji je zakazan za subotu u ovom gradu.

S obzirom da ne postoji jasan nagoveštaj o tome kako će se ovaj protest razvijati, ambasada je pozvala svoje građane na oprez, prenosi ATA.

 

- Očekuje se da će se veliki protest održati u blizini kabineta premijera 25. maja 2019. godine, s početkom u 19 časova. Grupa namerava da demonstrira protiv albanske vlade i može se preseliti na različite lokacije u Tirani. Trajanje ovih protesta je nepoznato. Nedavne demonstracije uključivale su nasilje, a snage bezbednosti su koristile vodene topove i suzavac kako bi rasturile mase - navela je američka ambasada u svom saopštenju.

Pre dva dana u Tirani je održan protest albanskih studenata ispred zgrade Ministarstva prosvete koji je prošao uz povećane tenzije, a studenti su lomili prozore na zgradi u kojoj smešteno ministarstvo i bacali dimne bombe.

U decembru prošle godine studenti su započeli masovne proteste ispred Ministarstva prosvete koji su trajali sve do februara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi