Sarajevo Smog Zagađenost vazduha Magla
Profimedia
Sarajevo Smog Zagađenost vazduha Magla

Profimedia

Foto: Profimedia

Zeničani su doslovce zaspali u svojim stanovima, a sutradan se probudili u hotelu!? Mnogi građani Zenice ostali su u čudu kad su uočili da je na zgradi u Školskoj ulici, osvanuo natpis hotela, i to sa četiri zvezdice.

PROČITAJ JOŠ:

Nedugo zatim pojavile su se informacije da je u okviru stambene zgrade napravljen butik hotel "Carpe Diem", a nikome nije jasno kako se mogla dobiti dozvola da se jedan ovakav projekat realizuje u stambenoj zgradi.

Brojni stanari protive se otvorenju hotela. Prema rečima Sahide Babić, predsednice Kućnog saveta, niko nije saglasan s tim.

- Žalosno je da nam niko nije ni tražio saglasnost, što se, prema zakonu, moralo uraditi. Angažovali smo advokata i sada se vodi spor protiv firme koja je otvorila hotel - kaže Babićeva.

PREPORUČUJEMO:

Kako saznaje Avaz, upravo zbog sudskog spora, investitor još nije dobio upotrebnu dozvolu. Babić napominje da je apsolutno mimo svih zakona da hotel bude u okviru stambenog objekta.

- Nemoguće je već sada živeti u stanovima i već imamo određenih problema. Hotel je na većini prvog sprata, a navodno ima devet soba, gde je smešten i šahovski klub. Stanujem odmah iznad i nije nimalo prijatno. Još je 12 stanova u zgradi - pojašnjava Babićeva.