MILANOVIĆ KIPTI OD BESA! Srpskog junaka proglasio za ludaka: Šta to rade, ubio je 11 naših vojnika!

Hrvatski predsednik Zoran Milanović istakao je danas da major JNA Milan Tepić, koji je poginuo na današnji dan 1991. nakon što je digao u vazduh skladište oružja u Bjelovaru, ima svoju ulicu u Beogradu i upitao šta to deca u Srbiji uče o njemu.

Zoran Milanović, Milo Đukanović
Zoran Milanović, Foto: EPA

Milanović je tokom posete Spomen-području Barutana, na dan kada se u Hrvatskoj obeležava Dan Bjelovara zbog pogibije 11 hrvatskih vojnika, ocenio da je Tepić doneo "suludu odluku" i poručio da se sa Beogradom mora ozbiljnije razgovarati.

"Dosta je izmotavanja, jer svi znamo šta se događalo i nismo naivne budale", rekao je Milanović.

Da li Hrvatska želi dobre odnose sa Srbijom?

Ukupan broj glasova: 689

 • Da: 7% (50)
 • Ne: 93% (639)

Hrvatski predsednik Milanović je rekao da je pre 29 godina "jedan major jedne vojske na izdisaju doneo jednu suludu odluku i tu se čovjek mora zapitati šta je to ušlo u tu glavu i koji je to odgoj bio da ga je na takvo nešto navelo".

On tvrdi da je Hrvatska tada već bila u nadiranju i da su mnoge kasarne pale, kao i da oružje koje je bilo tu nije pretilo Novom Sadu i Beogradu, prenosi Hina.

"U takvoj situaciji jedan čovek odluči lišiti života sebe, civile i jedanaestoricu hrvatskih momaka i junaka koji su ovde preduzeli sve prema pravilima vojnog delovanja, ali od ludila se ne možeš odbraniti", rekao je Milanović.

Krk, Hrvatska
Hrvatska, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Naveo je da, kada se govori o susedima s kojima Hrvatska želi dobre odnose, oni moraju da pokažu više dobre volje da se pronađe skoro 2.000 "hrvatskih sinova i kćeri koji su nestali".

Milan Tepić je 19. novembra 1991. godine posthumno odlikovan "za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru" i proglašen narodnim herojem Jugoslavije.

Tepić je poginuo 29. septembra 1991. nakon što je digao u vazduh vojno skladište i sebe, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike.

Stradali su on i 19.godišnji vojnik Stojadin Mirković, koji, uprkos Tepićevoj naredbi, nije htio da se preda.

U Kozarskoj Dubici je danas obeležen Dan sećanja na majora Milana Tepića i 29 godina od njegove herojske pogibije u bjelovarskoj kasarni u Bedeniku.

Sa komemoraciji je poručeno da herojstvo majora Tepića, koji je dao svoj život za Republiku Srpsku i za budućnost Srba, nikada ne sme biti zaboravljeno.

Povezane vesti

 • Korisnik: Maja
  30/09/2020 - 18:06
  Niste vise bitni. I sve cete manje i biti, a mali ste i jadni uvek i bili.
 • Korisnik: Komandant 1001
  30/09/2020 - 16:19
  Milanoviću, a šta tvoja dečica hrvatska uče u školama kako je je hrabar HV pilot (perišin) gađao sa svojim Mig-om po izbegličkoj koloni na Petrovačkoj cesti ( kada su ga sa neba skinuli RS vojska). aaaaa?
 • Korisnik: dmatas16
  30/09/2020 - 10:32
  Taj se heroj nije treznio godinama. Za svojim klasićima je kasnio dva čina.Rakija, rakija
 • Korisnik: Lemi
  30/09/2020 - 09:25
  "Zaboravio" je Milanović da spomene da su njihovi viteški vojnici, u znak odmazde, nakon toga streljali vojnike i podoficira koji su se prema ranijim pregovori a predali.
 • Korisnik: Balkan
  30/09/2020 - 00:34
  @Sam, rekao bih da ovde istina ima dva lica kao i novcic, lice i nalicje, pa bih mogao da upitam stvarno o cemu prica Predsednik Hrvatske. Da ne ulazim u dalje razgovore ima putno tema, a najvaznija sta vi i ini Hrvati stvarno zele, a o tome sta se u skolama u Hrvatskoj uci o Srbima to je posebna prica. Ziveli
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi