ZAVRŠEN SASTANAK U BOSNI! Srbi se složili, ovo je konačna odluka za Republiku Srpsku!

Lideri vladajućih stranka u Republici Srpskoj danas su nakon sastanka na Mrakovici kod Prijedora postigli su dogovor o formiranju pregovaračkog tima i još jednom pozvali političke predstavnike u Federaciji BiH na razgovore o budućnosti BiH.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Foto: Printskrin

Istovremeno su istakli da RS ne želi rat, već razgovore, kao i da je cilj pronalazak rešenja kojim bi se zadovoljili i entiteti i konstitutivni narodi.

"Želimo ekonomski rast. Republika Srpska je prihvaćena kao uvažen politički i ekonomski subjekt na Londonskoj berzi i ljudi joj veruju da ima kapacitet da preuzme obavezu i izvrši tu obavezu", rekao je lider SP Petar Ðokić, upozorivši da se već duže vreme oseća zastoj u BiH i da to usporava i razvoj Republike Srpske, prenose Nezavisne novine.

Lider NPS Darko Banjac rekao je da je vladajuća koalicija apsolutno jedinstvena i da samo želi da pokaže da BiH nije funkcionalna državna zajednica.

Banjaluka
Banjaluka, Foto: EPA

"Pozivamo kolege u FBiH na razgovor i treba da razgovaramo kako bismo bili dobre komšije ili da se u miru raziđemo ako dalje ne možemo", rekao je Banjac.

Predsednik NDP Dragan Čavić rekao je da svi koji misle da mogu sačuvati BiH na način da je smetnja postojanje konstitutivnog naroda čine sve da te BiH nema, te da niko ne treba očekivati da će neko doći iz Amerike ili Evrope i rešiti nečiji status.

"Hoćemo da pričamo bez pretnji zveckanjem oružjem. Želimo da rešavamo probleme u BiH bez mešanja drugih. Naš poziv je upućen na zatvorena vrata, ali jednom će ta vrata morati dase otvore", rekao je Čavić.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da Izetbegovićevi (Bakir Izetbegović, lider SDA) pozivi na rat i nazivanje Srba "genocidašima" treba da naiđu na osudu zemalja Kvinte i Visokog predstavnika, inače će se u suprotnom, kaže, zaključiti da radi za njih i ima njihovu podršku.

Povezane vesti

 • Korisnik: Mesa
  21/04/2021 - 05:44
  Razidjose mile sokole
 • Korisnik: milic
  20/04/2021 - 22:01
  Opet ce Nas uvesti u rat, zaslugom Slobodana I srbije imaju republiku, njega su sredili sredice I vucica I Srbiju.
 • Korisnik: DDb55
  20/04/2021 - 21:39
  Bravo za predsednika Dodika, zašto se srpskom narodu uskračuje izjašnjavanje narodnim referendumom kao sav civilzovani svet.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi