Bakir Izetbegović
AP/Darko Vojinović
Bakir Izetbegović

AP/Darko Vojinović

Bakir Izetbegović, Foto: AP/Darko Vojinović

 

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović zapretio je ukidanjem Republike Srpske, i to tako što bi stvorio republiku Bosnu i Hercegovinu! To proizilazi iz deklaracije koju je ta stranka usvojila ovog vikenda ali, s druge strane, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručuje da od toga nema ništa.

- Naš cilj je usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika Bosna i Hercegovina - piše u deklaraciji SDA.

Migranti 2015. nikad ne bi stigli do Nemačke da je Srbija bila EU!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 13.09.2019. 22:36 Ko koga koristi kao žrtvenog jarca Viktor Orban, Foto: Tanjug/ Predsedništvo Srbije * Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da ilegalna migracija ne bi stigla do Nemačke" da su zemlje poput Srbije bile deo EU * Orban optužio briselsku administraciju da nove članice koriste kao žrtvenog jarca * Mađarska preuzela resor komesarijata za proširenje Unije Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da zapadne države u Evropskoj uniji pate od "zamora proširenja" i koriste novije članice kao "žrtvenog jarca" zbog svojih problema.

 

Dodik ocenjuje da je ovo jasna poruka da Srbi nisu dobrodošli u BiH, te da zato i ne žele da budu u njoj.

- Boravak u nekoj njihovoj republici BiH nikako nije moguć za nas. Oni mogu da formiraju svoju republiku BiH u nekom od svojih kantona koje imaju u Federaciji BiH - rekao je Dodik.

 Poručio je da ne mogu da računaju ni na pedalj Srpske.

- Odbijamo bilo kakvu mogućnost da se urušava Dejton i da se uruše snaga, organizacija i politički oblik Republike Srpske. U tom pogledu odbijamo bilo kakvu mogućnost da se o tome razgovara - rekao je on i zaključio:

Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

 

- To je poruka kontinuiteta u izgradnji BiH na bazi Islamske deklaracije Alije Izetbegovića, koja bi kroz priču o građanskom uređenju trebalo da prevari Srbe i Hrvate i stvori zemlju muslimana, a onda da se uvede šerijat.

Pročitajte još:

 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da je ovaj potez najveće bošnjačke stranke u BiH udar na Dejtonski sporazum:

- Cilj SDA je ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju, a Srbi bili prisiljeni da se iseljavaju ili budu građani petog reda. Srbija i Republika Srpska treba zajednički da vode borbu za istinu da je glavni krivac za rat u BiH bio muslimanski lider Alija Izetbegović i njegova antisrpska politika stvaranja islamske i unitarne Bosne i Hercegovine - naveo je Miodrag Linta.

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?

 

 

Komentari (4)

Goga

16.09.2019 11:22

Preci su iz Smedereva Zivkovici...a zet Bakirov je srbin. Tako da....

denko

18.09.2019 10:38

@Goga - jarac bradati opet smrdi naokolo.treba ga ustrojiti.

Slavisa

17.09.2019 10:19

Na prostoru ex Yu ima srba katolicke vijere, srba muslimnaske vjere i srba pravoslavne vere .Ko ne veruje neka pogleda austrougarske dokumente koji to jasno objasnjavaju

aco

17.09.2019 22:04

Pa znamo zato smo i stvorili Republiku Srpsku a izmetbegovicu eto Bosna.