Hrvatski mediji
screenshoot/24sata.hr
Hrvatski mediji

screenshoot/24sata.hr

Hrvatski mediji, Foto: screenshoot/24sata.hr

Nakon smrti patrijarha Irineja molitve i poruke podrške Srbiji stigle su sa svih strana sveta. Ali, ne i iz Hrvatske.

Naprotiv, pojedini mediji iz komšiluka iskoristili su ovu priliku za zbijanje neprikladnih šala. Tako je portal "24sata.hr" vest o upokojenju srpskog patrijarha preneo uz naslov "Dodir smrti", povezujući tragediju sa sahranom mitropolita Amfilohija.

Patrijarh Irinej

AP Darko Vojinović

Patrijarh Irinej, Foto: AP Darko Vojinović

- Podsetimo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC), hospitalizovan je u sredu nakon što se pokazalo da je pozitivan na korona virus. Patrijarh je u početku bio bez simptoma, odličnog opšteg stanja i hospitalizovan je u Kovid-19 bolnici u Beogradu, ali mu se kasnije stanje zakomplikovalo.

- Irinej je u nedelju bio na sahrani poglavaru SPC-a u Crnoj Gori, 83-godišnjeg Amfilohija koji je krajem oktobra umro od koronavirusa. Na sahrani Amfilohiju okupio se veliki broj vernika, mnogi bez maski, a deo njih dodirivao je njegovo telo - piše ovaj hrvatski poretal.

Komentari (2)

branka met

20.11.2020 14:09

Pored toliko velikih problema u Hrvatskoj, njihovi mediji se bave Srbijom. Radi se o neizlečivom kompleksu manje vrednosti koji ne mogu nikako da prikriju. Eto, komšije, Srbija je toliko velika, u svajom pogledu, da će vas pratiti dok ne okajete grehove nanete Srbiji i srpskom narodu.

branka met

20.11.2020 14:29

Takvu moralnu gromadu kao što je Patrijarh Irinej ustaše mogu samo da sanjaju. Kod njih je križ, kama i bomba jedini zavet. Zato neka se pokriju ušima i ćute