Policija rotacija uviđaj
Alo!/Dejan Briza
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Dejan Briza

Ilustracija: Alo!/Dejan Briza

Taj optužni akt upravo je bio jedan od osnova zbog kojih je protiv ovog policijskog službenika pokrenut i disciplinski postupak.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je disciplinski tužilac 11. oktobra pokrenuo disciplinski postupak protiv policijskog službenika P.D. nakon što je 29. januara u službenim prostorijama CB Nikšić utvrđeno da je u periodu od jula 2013. godine do kraja janura 2014. godine u Nikšiću, kao službenik Uprave policije CB Nikšić, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja Nikšićaninu R.M. nanio štetu u iznosu od 1.100 evra.

Prema navodima iz MUP-a, osumnjičeni policajac je Nikšićaninu koji je prijavio da je opljačkan rekao da mu je radi postupanja u predmetu otkrivanja izvršioca krivičnog dela krađe, a radi preduzimanja službenih radnji obilaska terena, traženja predmeta i preduzimanja drugih službenih radnji na terenu, potrebna veća količina goriva od one koju službeno može da zaduži za vozilo.

Nikšićaninu je kazao i da mu za sipanje goriva pomogne novčano i da će mu taj novac biti vraćen kada se pronađu osobe koje su ga opljačkale. Policajac je za oko pola godine, prema sumnjama nadležnih organa, od oštećenog u više navrata uzimao po 50 i 100 evra, govereći mu da je i dalje potreban novac kako bi obilazio teren i tražio kosačicu, odnosno saslušao određena lica. U jednom navratu on je i od sina oštećenog uzeo 100 evra.

Pročitajte još:

Preuzimanjem ukupno 1.100 evra, policajac je zloupotrebio službeni položaj. 

Komentari (1)

IQ u minusu

12.11.2018 11:56

Mogao je da kupi 10 kosilica za te pare.