VILA USTAŠA Šok oglas za turiste: Imate bazen, parking, pogled na more i portret Ante Pavelića! Nećete verovati ko izdaje ovu nekretninu (FOTO)

Kakva zloupotreba

Vila Lovra Kuščevića
Vila Lovra Kuščevića, Foto: Booking.com

Bivši hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Policija je u luksuznoj vili namenjenoj turistima pronašla Pavelivićevu fotografiju na kaminu u kuhinji, uz fotografiju prvog hrvatskog predsednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana.

Policija je juče pretresla objekte u vlasništvu Kuščevića, a reč je o porodičnoj kući, ali i čuvenoj štali koju je prenamenio u kuću, odnosno vilu sa bazenom u Nerežišćima, koju je iznajmljivao turistima, na platformi Bukinga.

Na Bukingu je objavljeno mnoštvo fotografija objekata za iznajmljivanje, a na jednoj od njih se vide razni predmeti izloženi u kući, među kojima i portret Pavelića.

Vila Lovra Kuščevića
Vila Lovra Kuščevića, Foto: Booking.com

Kako je preneo zagrebački Jutarnji list, Pavelić je fotografiji u uniformi i ona je smeštena na kuhinjskom kaminu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša.

Kritična bezbednosna situaciju u Sarajevu, Srbima poslata JASNA PORUKA!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 21.08.2019. 10:33 Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, zatražio je od SIPA-e i OSA bezbednosnu proveru Zorana Tegeltije, kandidata SNSD za predsedavajućeg novog saziva Saveta ministara BiH, piše portal Klix. Željko Komšić, Foto: Wikipedia commons/Official White Prema pisanju ovog sarajevskog portala, to je jasan znak i dokaz spremnosti da se Zoran Tegeltija imenuje za mandatara.

Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugim mestima u kući, kao i brojna raspeća i slike s verskim motivima.

Inače, bivši ministar ovu vilu iznajmljuje od decembra 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem.

KRVOPROLIĆE NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA! Planirane LIKVIDACIJE glavnih političkih lidera!

Kuća ima pet spavaćih soba. Trenutno na Bukingu stoji obaveštenje da se kuća ne izdaje.

- Izvinjavamo se, ali treutno nije moguće ostaviti rezervaciju za ovaj hotel - navodi se na ovaj internet platformi.

OPŠTA TUČA ISPRED OSTROGA! "Isprskali su mi sprej u oči, pa me udarali na parkingu dok se nisam onesvestio. Spasili su me sveštenici"

Linta: Dokaz da je HDZ direktan naslednik ustaškog pokreta

Lovro Kuščević
Lovro Kuščević, Foto: Youtube Printscreen

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenjuje da je pronalazak portreta i fotografije Ante Pavelića i fotografije Franje Tuđmana u vili bivšeg ministra i visokog funkcionera HDZ-a Lovra Kušćevića jedan u nizu dokaza da je HDZ direktan naslednik ustaškog pokreta. Još je Franjo Tuđman na saboru HDZ-a u februaru 1990. godine u Zagrebu otvoreno rekao da je genocidna NDH bila izraz istorijskih težnji hrvatskog naroda za svojom državom. HDZ je stranka čiji je cilj bio da završi posao koji je započeo ustaški režim na čelu sa Antom Pavelićem tj. da reši srpsko pitanje ognjem i mačem i stvori etnički čistu Veliku Hrvatsku. HDZ je realizovao delom projekat ustaškog pokreta. Sa područja današnje Hrvatske protjerano je preko 500.000 Srba, ubijeno je preko 7.000 Srba a srpska imovina se od 1990. godine do današnjeg dana sistematski pljačka, otima i uništava. Pored toga, Hrvatska vojska i HVO su pod vodđstvom HDZ-a izvršili brutalno etničko čišćenje, uništavali srpsku imvinu i počinili brojne zločine nad Srbima u zapadnoj Hercegovini i zapadnokrajiškim opštinama.

Miodrag Linta
Miodrag Linta, Foto: Youtube Printscreen

Linta ističe da je Hrvatska demokratska zajednica proustaška stranka koja od svog osnivanja radi na rehabilitaciji NDH i ustaštva. HDZ je odmah nakon dolaska na vlast dopustio povratak preživjelih ustaša u Hrvatsku i vodio žestoku antisrpsku kampanju. HDZ-ova većina u Hrvatskom saboru je još 1993. godine donela nacistički zakon po kome se preživelim ustaškim zlikovcima isplaćuju penzije koje su zaslužili zbog počinjenog genocida nad srpskim narodom. HDZ štiti svoje članove i druge koji su počinili brutalne zločine nad Srbima. HDZ-ova većina je, između ostalog, donela odluku da Hrvatski sabor bude pokrovitelj ubijenim ustašama u Blajburgu. HDZ smatra da je veličanstveni ustanak srpskog naroda u Srbu -27.jul 1941. godine – bio početak pokolja Hrvata. HDZ nikada nije priznao da je u NDH počinjen genocid nad srpskim narodom i zatražio oproštaj za hrvatski narod. HDZ ponavlja proustašku tezu o velikosrpskoj agresiji odnosno o lažnoj agresiji Srbije i krajiških Srba na Hrvatsku.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi