Nastavnik
Printscreen
Nastavnik

Printscreen

Nastavnik, Foto: Printscreen

Osam devojčica od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog od nastavnika informatike osnovne škole u Novom Marofu za polno uznemiravanje. Čak su ga i snimile kako ih dira, objavljeno je u emisiji "Potraga" na RTL-u.

Nakon što su sve ispričale roditeljima, pod njihovim pritiskom direktor osnovne škole u Novom Marofu prijavio je optuženog i policiji i u ministarstvu.

"Ćerka mi je pričala da na času informatike učitelj miluje devojčice po kosi, dira po ramenu. Kasnije je počeo s diranjem po nozi svih učenica, leđima, a odnedavno i diranjem zadnjice, i govori im da su komadi", rekla je majka 11-godišnje učenice za "Potragu".

Čaba der

screenshoot

 

"Učitelj je došao do njene stolice, čučnuo, stavio je ruku na naslon pa spustio i počeo je da je dira po zadnjici", rekla je majka jedne 12-godišnje učenice.

"U toj celoj situaciji sam bio izbezumljen i nisam znao na koji način da pomognem detetu", rekao je otac 11-godišnje učenice.

Budući da su devojčice nepoverljive u svoje nastavnike, odlučile su sve da snime mobilnim telefonom. Na snimku se vidi kako dodiruje devojčice i to je trajalo mesecima.

Roditelji tvrde da su devojčice ovaj slučaj prijavile psihologu, ali da nisu dobile očekivanu podršku.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

 

"Plakala je u sredu kada su išle kod psihologa u školi zato jer su oni stali u obranu učitelja i ona je bila jako razočarana. Govorila je da smo sad mi krive, a nije kriv učitelj", rekla je majka 12-godišnje učenice.

"Nisu stali u odbranu dece. Nisu ih pitale čak ni šta se dogodilo, kako su se osećale. Ništa. Nego su im pričale da će se on vratiti u školu, da će im držati informatiku i da ništa loše nije mislio sa tim što ih je dirao", rekla je majka 11-godišnje učenice.

Pročitajte još:

 

Deca su na razgovor, kako tvrde roditelji, pozvana bez prisustva roditelja. Deca su sve prijavila i svojoj razrednoj, a ona direktoru škole Anđelku Bošnjaku.

Direktor škole Anđelko Bošnjak nije hteo puno da govori o celom slučaju.

"U cilju zaštite dece koja su nam na prvom mestu, njihova sigurnost, ne mogu davati detaljne informacije", rekao je direktor OŠ "Novi Marof" Anđelko Bošnjak.

"Potraga" saznaje da je prozvani nastavnik otišao na bolovanje, a da je na njegovo mesto došao drugi profesor. Policija nastavlja istragu.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza