SNAŽNO NEVREME PUSTOŠI Sneg napravio haos u regionu, uskoro stiže i u Srbiju?

Snažno nevreme noćas je zahvatilo Pulu

Sneg u Hrvatskoj, Foto: Twitter printscreen

Prema objavama na društvenim mrežama u Hrvatskoj je pao sneg.

Zabelelo su u pojedinim delovima ove zemlje, a prema procenama meteorologa uskoro bi i u Srbiji moglo doći do formiranja zimskog pokrivača.

Sneg je zabeleo u tim planinskim područjima i na vrhovima višim od 700 metara, a na najvišem vrhu Zavižan na Velebitu izmereno je minus četiri stepena Celzijusa, uz tri santimetra snega.

Loše vreme i orkanska bura uzrokuje probleme, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), na većem delu Jadrana, a naročito na severnom i srednjem delu uključujuči i unutrašnjost Dalmacije i mestimice Gorski kotar i Liku duva jaka bura, s olujnim, mestimično i orkanskim udarima i do 120 kilometara na sat.

Mediji su dali izjavu izvesnog Franje, meštanina Begovog Razdolja, naselja na najvećoj nadmorskoj razini u Hrvatskoj da sneg nije uobičajen za ovo doba godine i da ga je palo više nego za Novu godinu.

Iz DZMH su dali podatak da je sneg u Gorskom kotaru jedne godine pao i 30. maja.

Prema podacima Hrvatskog autokluba danas poslepodne zbog olujne bure za sav saobraćaj zatvoreni su autoput Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autoput A1 od zagreba prema Splitu između čvorova Maslenica i Gornja Ploča i državni put D54 od Maslenice -do Zatona Obrovačkog.

Jadranskom magistralom (D8) od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene smeju voziti samo automobili.

Na Paškom i Krčkom mostu zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga osim za tu kategoriju vozila, saobraćaj je zavranjen i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Snažno nevreme noćas je zahvatilo Pulu, ali nadležne službe nemaju informacije o značajnijoj šteti.

Povezane vesti

 • Korisnik: Voja
  02/12/2020 - 16:56
  Snega ima na Velebitu skoro i leti a sneg u decembru hhhaaaaaaa
 • Korisnik: JURE
  02/12/2020 - 16:48
  Ma šta kažete, koga briga šta je kod komšija, hoćemo li mi u Srbiji početi voditi RAČUNA SAMO O SEBI?!
 • Korisnik: Milojko
  02/12/2020 - 16:10
  Ma da li je moguće,sneg u decembru??? Jel su opet putari zatečeni a meterolozi iznenađeni? Nek pitaju Baba Sinđu kad će prvi sneg,ona je najbolji prognozer!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi