derbi
Marko Metlaš
derbi

Marko Metlaš

Ante Firić /desno/ poginuo u Splitu, Foto: Marko Metlaš

Naime, Firić je oko 5.40 sati ujutru iz nekoga razloga pretrčavao autoput A3 i tom prilikom su na njega naletela tri automobila koja su ga usmrtila. Iako okolnosti same nesreće nisu tajna, a policija je ispitala vozače koji su svojim automobilima neuspešno pokušali da izbegnu Firića koji je istrčao ispred njih, ono šta je korpulentnog Splićanina nagnalo da pretrčava autoput na mestu udaljenom oko kilometar od najbliže kuće, policija tek pokušava da rekonstruiše.

Pročitajte još:

 

Prema nezvaničnim saznanjima "Jutarnjeg lista", policija istražuje mogućnost da je Firić pre smrti bio žrtva kaznenog dela. Prema nekim od tih informacija, Firić je navodno bežao od nekog, dok je prema drugoj verziji bačen iz automobila u pokretu. Međutim, ni za jednu od ove dve verzije u sredu nije bilo potvrde. Odmah nakon završetka uviđaja, kriminolozi su pokrenuli provere kako bi, pre svega, rekonstruisali, gde je i s kim Firić bio do svoje tragične pogibije.

Takođe, "Jutarnji list" saznaje da je policija odmah zatražila snimke sigurnosnih kamera s autoputa da bi se razjasnilo kako je Firić uopšte dospeo do mesta na kom je pregažen. Iako se bila pojavila i priča da su članovi Firićeve porodice pre nekoliko dana prijavili njegov nestanak, tu informaciju je policija demantovala.

 

Firić je javnosti najpoznatiji kao jedan od učesnika velike tuče na utakmici Crvene zvezde i Partizana prošle godine za koju je dobio šest meseci zatvora. Od šestorice Splićana koji su se zatekli na derbiju, Firić je najteže prošao, te je u tuči zadobio nagnječenje mozga, zbog čega je bio hospitalizovan u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA). Osim Firića, tada su uhapšeni i splitski MMA borci Jakov Podrug i Damir Tovarović, a svi su nakon izdržanih zatvorskih kazni dobili petogodišnju zabranu ulaska u Srbiju.