GODINAMA ZATAŠKAVAN DOSIJE ĐUKANOVIĆ Slučaj Svetlane Čobatarenko, trgovina ljudima, a sad i KOVERTA! Klupko se odmotava!

Juče je sazvana vanredna sednicu Skupštine Crne Gore povodom afere "Koverat".

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Afera "Koverat" i dalje drma Crnu Goru. Predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević kazao je da novac koji su Duško Ban i Željko Mihailović položili kao garanciju za kredit Mila Đukanovića zapravo pripada aktuelnom predsedniku Crne Gore, koji su njih dvojica držali u bankama u Švajcarskoj na svoja imena.

Socijaldemokratska partija Crne Gore, sazvala je juče i vanrednu sednicu Skupštine Crne Gore povodom afere "Koverat", međutim sumnjamo da će Đukanović nakon 30 i više godina tako lako otići sa vlasti.

Vladavinu Mila Đukanovića obeležile su mnoge kriminalne afere, napadi na novinare, veliko obogaćivanje njega i njegovih ljudi, pa nije isključeno da će Milo i ovoga puta "preživeti". Ako je pregrmeo 2011. godinu, vrlo verovatno će se i sada zvući bez velikih posledica.

Naime, najburnije je bilo te 2011. godine kada se Đukanović našao na sudu zbog Moldavke Svetlane Čobatarenko zbog slučaja “seks trafikinga”.

Afera “seks-trafiking”, otvorena u Crnoj Gori u novembru 2002. a zaključena bez sudskog postupka 2004, da bi se 2011. ponovo pokrenula.

U napetoj atmosferi 2002. godine na zahtev crnogorske Vlade u slučaj S. Č. uključen je i OEBS, a posebno je ispitivano delovanje policije u celoj aferi. Posredno, iz vladajućih krugova za “konstruisanje” skandala optuživan je tadašnji ministar policije Andrija Jovićević. Posle odlaska sa funkcije Jovićević je ponovio optužbu da je aferu zataškavao sam Đukanović jer je direktno učestvovao u svemu.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović

Po tužbi nekadašnjeg državnog tužioca Zorana Piperovića, uhapšenog u to vreme i osumnjičenog za “trafiking” i podvođenje glavnog aktera afere, Moldavke S. Č, na pretresu 2011. u podgoričkom Osnovnom sudu Piperović je zatražio da se povodom ovog slučaja ispita i bivši crnogorski premijer Milo Đukanović.

 

Kada je buknula afera, na osnovu svedočenja tada 28-godišnje Svetlane Čobatarenko pokrenuta je istraga protiv Piperovića i Podgoričana Irfana Kurpejkovića, Bajrama Orahovca i Ekrema Jasavića, a iz sudskih spisa u javnost je procurelo i da je Moldavka u nekoj “pikantnoj” prilici upoznala i Mila Đukanovića. Tadašnji premijer je, međutim, u istražnom postupku demantovao da ima bilo kakve veze sa slučajem koji je dobio i politički odjek.

Na saslušanju pred Osnovnim sudom u Podgorici se na kraju nije ni pojavio, a Moldavka S.Č. teretila se za klevetu i lažno svedočenje o svom tretmanu tokom boravka u Crnoj Gori, gde je, prema ranijim navodima, pružala seksualne usluge.

Bivši crnogorski premijer je i ranije dovođen u vezu s aferom trgovine ženama, ali je on u više navrata odbacio te tvrdnje uz ocenu da je celi sudski proces montiran kako bi se on politički kompromitovao.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi