Pedofil sa maloletnom devojkom ubio i pojeo čoveka
Printscreen: Youtube
Pedofil sa maloletnom devojkom ubio i pojeo čoveka

Printscreen: Youtube

Ilustracija, Foto: Printscreen: Youtube

Pročitajte još:

 

Slučaj predatora oličenog u vaspitača jednog privatnog vrtića u Banjaluci zatresao je javnost u avgustu prošle godine, a banjalučko tužilaštvo ni osam meseci nakon otkrivanja šokantnog slučaja nije donelo konačno odluku u ovom slučaju, odnosno da li će protiv vaspitača podići optužnicu ili obustaviti istragu.

Na Fejsbuk stranici “Borba protiv pedofilije” u avgustu prošle godine objavili su poruke koje je N. P. vaspitač iz privatnog banjalučkog vrtića putem društvenih mreža razmenio sa izmišljenim likom, odnosno trinaestogodišnjom devojčicom tražeći od nje eksplicitne fotografije.

Slučaj je po otkrivanju posebno uznemirio roditelje čija deca pohađaju vrtić, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom decom.

Preporučujemo i ovo:

 

Iz vrtića su odmah istakli da su slučaj prijavili policiji. Nakon što je sve prijavljeno policiji, vaspitač je čak i priznao da je komunicirao preko društvenih mreža sa “maloletnicom”, ali se nakon toga situacija smirila.

Prepiska između vaspitača i "devojčice" počela je oko četiri časa ujutro i trajala je tokom dana. Sve je objavljeno sa jasno istaknutom fotografijom vaspitača, te profilom iz kojeg se vidi da živi na širem području Banjaluke, kao i mesto zaposlenja.

Prepiska pedofila sa izmišljenom maloletnicom

Printscreen: Facebook

Prepiska pedofila sa izmišljenom maloletnicom, Foto: Printscreen: Facebook

Iz vrtića su tada istakli da su čitav slučaj prijavili policiji, te da su internom istragom utvrdili kako kriminalnih radnji u vrtiću nije bilo.

Odluka na banjalučkom tužilaštvu

Izvor blizak pravosuđu RS objasnio je da je na Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, odnosno nadležnom tužiocu konačna odluka o eventualnom procesuiranju vaspitača.

 

– Nakon uvida u kompletan predmet, te detaljne analize materijalnih dokaza, tužilaštvo će doneti konačnu odluku o tome da li će biti podignuta optužnica ili obustavljena istraga – objasnio je izvor iz pravosuđa.