MAKEDONCI SE PROBUDILI! Skoplje ukida novo ime "Severna Makedonija"! Stevo gurnuo prst u oko Briselu i Vašingtonu!

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je da će upotreba novog imena te zemlje biti na čekanju sve dok ne započnu pregovori sa Evropskom unijom, prenosi portal Plusinfo.

Stevo Pendarovski
Stevo Pendarovski, Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

Predsednik Pendarovski objašnjava da ono što će biti na čekanju sve dok ne započnu pristupni pregovori sa EU je deo Prespanskog sporazuma koji se odnosi na unutrašnju i spoljnu komunikaciju i upotrebu novog imena države.

Ali, on takođe dodaje da će Severna Makedonija za nekoliko meseci postati članica NATO, te da je to zahvaljujući postižanju Prespanskog sporazuma.

Pročitajte još

"Prespanski sporazum je bio glavni razlog zašto su države članice NATO odobrile naše učlanjenje. Ako ne u novembru ili decembru, onda ćemo sigurno u prva četiri meseca u 2020. postati punopravna članica Alijanse i to je direktan proizvod Prespanskog sporazuma", rekao je Pendarovski u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

Komentarišući odluku evropskih lidera o odlaganju početka pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, Pendarovski je rekao da je to bio pravi šok za sve, ne samo za njega i gradjane, već i za celu političku elitu u toj zemlji.

Amerikanci podigli avione, u toku su izviđački letovi na granicama Srbije!

AUTOR: Alo.rs/A. Mlakar/T.Đ. DATUM I VREME: 25.10.2019. 14:04 - 25.10.2019. 14:28 Poleteli iz vazduhoplovne NATO baze Avijano, obalom uz Albaniju, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu.

On je dodao da su se svi politički lideri, bez obzira da li su iz redova vlasti ili opozicije, saglasili oko toga da je Severna Makedonija isporučila sve što je bilo zahtevano, te da je EU odjednom rekla da ta zemlja nije spremna".

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: zoran52
  25/10/2019 - 19:53
  pukli ste načisto, posle 70 godina vraćate se na stare korene,pola Srbi pola bugari.
 • Korisnik: dimov.
  25/10/2019 - 18:31
  hahaa kad bi smela za malu decu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi