Šiptarski ekstremisti prete
Printscreen: Twitter
Šiptarski ekstremisti prete

Printscreen: Twitter

Šiptarski ekstremisti prete, Foto: Printscreen: Twitter

Pročitajte još:

 

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski istakao je da je ponosan što ima priliku da promoviše ovu zajedničku aktivnost koja, kako kaže, „vodi ka produbljavanju saradnje i koja će pružiti jasnu poruku o nedvosmislenom opredeljenju za održavanje bezbednosti i stabilnosti regiona“.

Tokom ove petodnevne taktičko-pokazne vežbe policijskih snaga Severne Makedonije, Albanije i samoproklamovanog Kosova, pored domaćina, prisustvovali su i albanski i tzv. kosovski ministri unutrašnjih poslova Rovena Voda i Ekrem Mustafa.

Spasovski je rekao i da ovakva vežba pokazuje da može da se razvije mreža za saradnju, unapređenje znanja, razmenu iskustava, jačanje već stečenih tehnika i veština, kao i njihovu praktičnu primenu u policijskom radu u smeru lakšeg suočavanja sa najvećim izazovima u oblastima bezbednosti.

Preporučujemo i ovo:

 

On je takođe zahvalio američkoj ambasadi u Skoplju za pružanje nesebične podrške u obukama i tehničkim sredstvima u okvirima programa ICITAP koji sprovodi u Severnoj Makedoniji.

 

- Ovo je dodatna potvrda zalaganja Vlade Republike Severne Makedonije u promovisanju bilateralne i regionalne saradnje, preko izgradnje prijateljskih i profesionalnih odnosa sa zemljama u regionu - zaključio je Spasovski.