Nedžad Čaušević
screenshoot/Youtube
Nedžad Čaušević

screenshoot/Youtube

Nedžad Čaušević, Foto: screenshoot/Youtube

Sve vreme tokom prekida veze on je pratio, jurio je pretio joj. Kako saznaje Avaz, Sanela Trstena radila je u Bingu i juče je išla na posao, dok ju je Čaušević pratio u "golfu".

Istražitelji sada rade sa dve verzije pucnjave jer na mestu događaja nisu pronašli nijednog neposrednog očevidca.

Prema prvoj verziji, Čaušević je izašao iz vozila i potrčao prema žrtvi, ispalio je tri hica u leđa dok je bežala od napadača i pala na zemlju.Jedno zrno pogodilo je nesretnu Muhićevu, koji je stajala u rasadniku preduzeća "Park".

PROČITAJ JOŠ:

Prevezena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju, gde je zadržana na lečenju. Prema drugoj verziji, Čaušević je kroz prozor automobila u Sanelu ispalio rafal u pokretu. Koja je od dve verzije tačna, razjasniće balističari, a istražitelji su takođe preuzeli video nadzor iz obližnje kuće, što će im pomoći da rekonstruišu zločin.

Podsećamo da je Čaušević pobegao posle krvavog čina. Sarajevski istražitelji znali su da je otišao u RS i tamo je obaveštena policija, a u istragu su učestvovali i agenti OSA, ali je ubica, kako nezvanično saznajemo, isključio mobilni.

Popodne je Čaušević lociran na Bjelašnici. Prvo, u Krupcu, u opštini Istočna Ilidža, pronađeno je njegovo vozilo sa municijom. Ubrzo su u ovo šumovito područje stigli specijalci iz Sarajeva sa jedne strane i njihovih kolega iz Lukavice s druge strane planine.

Situacija je bila napeta. Timovi su pažljivo kretali po nepristupačnom terenu, znajući da je Čaušević bio dobro naoružan. U jednom trenutku su ga primetili i pozvali na predaju.

Čaušević je pucao na policiju koja ga je okružila i povukao se desetak metara dalje. Shvativši da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, izvukao je ručnu bombu, koju je aktivirao ubivši se na licu mesta.

BONUS VIDEO: