Pucnjava u Sarajevu
Foto: Youtube/printscreen/Al Jaz
Pucnjava u Sarajevu

Foto: Youtube/printscreen/Al Jaz

Pucnjava u Sarajevu , Foto: Foto: Youtube/printscreen/Al Jaz

Pre sahrane na komemorativnoj sednici u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo, od Davora i njegovog kolege Adisa Šehovića, koji je sahranjen na drugom groblju, oprostili su se pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici.

Pročitajte još:

 

 

Bosna i Hercegovina je u žalost zbog ubistva policajaca. Sindikat policije KS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Ubili su ih razbojnici koji su pokušavali da ukradu "golf folksvagen 6" hrvatskih registarskih oznaka. Na njih je iz automatskog oružja pucano dok su još bili u službenom vozilu u pokretu, nisu izvadili oružje, kako bi se obranili.

 

Adem Zolja, premijer Kantona Sarajevo, u jednoj izjavi je rekao da su pucali na državu Bosnu i Hercegovinu, te da će prevrnuti svaki kamen kako bi se ubice našel i primereno kaznile.

Adis Šehović je na mestu ubijen, a za život Davora Vujnovića lekari su se borili u petak do 12.20 sati kada su izgubili bitku.

Komentari (2)

jura

29.10.2018 15:57

Ubiše ih srbi sa Pala. To bijaše za srbe samo jedan balija i ustaša....žalosno.

keja

31.10.2018 08:06

Nema mira niti suživota u BiH...