Stan u Srbiji
Shutterstock/Ilustracija
Stan u Srbiji

Shutterstock/Ilustracija

Stan, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Reč je o paru koji je ovih dana izašao iz stana u vlasništvu Zvonimira Čuvala koji ih je javno prozvao da su mu bukvalno uništili nekretninu te mu ostavili, kako je rekao, “štetu veću od 150 hiljada kuna”. Antonio F. je rekao da će štetu, koja je nastala u “stanu višom silom” i koju su “hteli sanirati, ali nisu stigli jer su imali rok za iseljenje”, podmiriti do 7. januara iduće godine.

Njihovi problemi s plaćanjem najamnine za stan i poslovne prostore počeli su, kako se navodi, otprilike u aprilu ili maju ove godine. Predsednik Udruženja trgovaca Antun Trojnar kaže da su pokrenuli “sudski postupak za naplatu potraživanja bez obzira na to što su imali overene instrumente osiguranja plaćanja koje su pravovremeno poslali na naplatu”.

Pročitajte još:

 - Oni se šetaju po Zagrebu i Hrvatskoj kao da nisu nikome ništa dužni - komentariše Trojnar te dodaje da su poslovne prostore napustili bez da su ikoga o tome obavestili te da više nisu uspevali da stupe u kontakt s njima.

- Šoljice od kafe na stolu, cigarete u pepeljarama, računari, papiri... Sve smo popisali u društvu beležnika i spremili da im to, ako ikad podmire dug, možemo vratiti - kaže Trojnar te ističe da su ugovore o najmu imali potpisane sa kompanijom Resonor Aurum te još jednom povezanom s Antonijem F.

Račun u blokadi

Kompanija Resonor Aurum prijavljena je na adresi Udruženja trgovaca grada Zagreba, a njen račun je, prema podacima s poslovnih servisa, blokiran od 18. decembra ove godine. Registrovana je u martu 2015. godine, a osnovala su je dva inostrana državljanina (iz Italije i Švicarske) te kompanija Trecor Gold iz Velike Britanije.

U februaru ove godine tvrtka menja osnivače te ostaju samo Trecor Gold i Krešimir Č. Temeljni kapital iznosi 250 hiljada kuna, a 2015. godine, kada je imala jednog zaposlenog, prijavila je prihod od čak 26 miliona kuna (uz rashod od 26,6 miliona kuna). Iduće godine, 2016., prihod joj je iznosio 2,2 miliona kuna, rashod 3,4 miliona kuna, a imala je četiri zaposlena. U 2017. godini prihod joj je pao na 1,4 miliona kuna, rashod je iznosio 1,6 miliona kuna i poslovala je s gubitkom. Zvonimir Čuvalo, vlasnik stana u kojem su Antonio F. i Sandra Č. bili podstanari, kaže da je svojevremeno i bio u njihovim poslovnim prostorima.

- Rekli su da se bave investicionim zlatom, čak su mi nudili da budem agent, ali sam ih odbio rekavši da nemam prijatelje kojima bih to mogao ponuditi - prisetio se Čuvalo te dodao da su ti prostori bili luksuzno uređeni te da su mu tada govorili da s tom kompanijom, čije je sedište u Švicarskoj, imaju velike planove. Podsetimo da je njegov stan veći od 120-ak kvadratnih metara ostao u vrlo lošem stanju nakon što su ga spomenuti podstanari napustili te da su ostali nepodmireni dugovi za režije, a i velika šteta.

Komentari (1)

Paja

28.12.2018 09:56

Sramna setnja. Sirenje nacionalizma i netrpeljivosti između dva prijateljska naroda. Sandzak ili Raska je deo i uvek ce biti Srbije.