POČELO SA NEUROLOŠKIM SIMPTOMIMA Sada im otkazuje organ po organ! Dvoje dece u teškom stanju nakon trovanja u morskom restoranu, jedan odrasli preminuo (VIDEO)

Isplivavaju detalji užasa na Jadranu

Hvar, restoran
Hvar, restoran, Foto: Profimedia, ilustracija

Tri odrasle osobe koje su primljene u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno su, dok su simptomi kod dvoje male dece teži i oni se nalaze na intenzivnoj nezi, izjavio je doktor Dragan Ledina iz Kliničkog bolničkog centra Split.

- Nisam još siguran da je uzrok njihovih tegoba infektivne prirode, to jest zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja - rekao je Ledina na vanrednoj konferenciji za novinare nakon što je jedan muškarac koji se nalazio s tim osobama u društvu preminuo, a ostali helikopterom dovezeni u splitske bolnice.

Prema informacijama iz medija šest osoba, italijanskih državljana, četiri starije i dvoje dece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku. Policija je prethodno saopštila da sumnja da je reč o trovanju hranom. Rekao je i da nije siguran da li je uzrok tegoba neka zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja.

HERCEGOVINA POSTALA KNEŽEVINA! KRUNISANJE OBAVLJENO U TREBINJU! Hercegovci izabrali kneza! Mnogo liči na jednog srpskog političara, čak imaju isto prezime! (VIDEO)

- Njihova obrada je u toku, u dva smera, infektivno i toksikološka analiza njihovih uzoraka krvi - naglasio je Ledina i dodao da su sprovedeni osnovni laboratorijski nalazi, te da u krvnoj slici ima samo malih odstupanja.

Doktorka Branka Polić izjavila je da su deca u životnoj opasnosti. Dečak od nepunih pet godina i 14-godišnja devojčica, nalaze u jako teškom stanju i na respiratoru su, a došlo je i do otkazivanja više organa.

BAKI (84) POZLILO I PALA JE U NESVEST Kad je otišla kod lekara, nije mogla da veruje šta su joj napisali na uputu!

- Najpre je počelo sa neurološkim simptomima, a onda su počeli da otkazuju srca, pluća, jetre. Svi vitalni organi su trenutno otkazali - rekla je Polićeva.

Više informacija biće dostupno sutra, a Ledina je zaključio da je potrebna detaljna epidemiološka analiza hrane i restorana u zadnja tri dana, da bi se moglo pretpostaviti da je reč o trovanju hranom. Rekao je i da je moguće da nisu školjke uzrok trovanja, s obzirom da su poslužene samo dve porcije, a obolelo je šest osoba. Sumnja se i na trovanje plinom.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi