TEŽAK UDARAC ZA MILOGORCE Rusi se oglasili i rekli: Obustava do kraja godine!

Ruska nacionalna avio-kompanija "Aeroflot" objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP Slobodan Miljević

Ti letovi su, inače, obustavljeni još od sredine marta, kada je Nacionalno koordinaciono telo uvelo privremenu zabranu obavljanja redovnog avio-saobraćaja na crnogorskim aerodromima.

Avio-saobraćaj sa Rusijom ni nakon otvaranja aerodroma u Tivtu i Podgorici krajem maja nije obnovljen do danas, čak ni nakon što je nedavno NKT ponovno stavilo Rusiju na spisak zemalja čiji državljani mogu ući u Crnu Goru bez zadržavanja u karantinu.

Odluka "Aeroflota" da otkaže kompletan ranije planirani saobraćaj iz Moskve za Tivat za ovu godinu, danas je došla kao dodatni "hladan tuš" na nade crnogorskih turističkih poslenika da bi se u avgustu i tokom postezone u septembru i okrobru, zahvaljujuči Rusima, ipak moglo nešto spasiti od ovogodišnje inače katastrofalno loše turističke sezone.

avion
avion, Foto: privatna arhiva

Inače, prema nezvaničnim saznanjima Vijesti iz krugova bliskih menadžmentu Aerodroma Crne Gore, ruske avio-kompanije su im ovih dana nagovestile da zbog toga što im to ne dozvoljava vlada u Moskvi, nijedna od njih u dogledno vreme uopšte neće leteti za Crnu Goru.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi