Crkva u Ulcinju
Mitropolija.com
Crkva u Ulcinju

Mitropolija.com

Crkva u Ulcinju, Foto: Mitropolija.com

Čitalac portala iz Ulcinja rekao je da se na širem prostoru oko konaka Svetog Vasilija nalazi policija.

Portal navodi i da se trenutno kod konaka nalaze i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Na sajtu Mitropolije objavljene su fotografije ruševina, a kako je zapisao podgorički paroh, o. Nikola Pejović ostala je neoštećena ploča sa blagoslovom mitropolita Amfilohija.

Crkva u Ulcinju

Mitropolija.com

Crkva u Ulcinju, Foto: Mitropolija.com

"Možete srušiti sve, ali delo njegovo ostaće, jer on gradi na Hristu, nepokolebljivom kamenu …… Posle rušenja manastirskog konaka ploča sa blagoslovom mitropolita Amfilohija jedina ostala, možda i zbog činjenice da baš jutros svoje molitve prinosi pored ćivota Svetog Vasilija", zapisao je o. Nikola.

Prema pisanju medija, na licu mesta se čula su se manastirska zvona koja odzvanjaju Briskom gorom.

"Specijalna policije i njihov šef Miloš Radulović obezbeđuju rušenje manastira Svetog Vasilija, kod Ulcinja. To je stara drevna crkva koja je nedavno proglašena za manastir. Oni su jutros došli sa mašinama, bez ikakve najave, blokirali prilazne puteve i počeli da ruše manastirski konak. Sestrinstvu nisu dali nikakvo rešenje, ali kažu da jesu advokatu", kazao je sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske Slobodan Zeković.

Jutrošnji događaj pokazuje koliko je Vladika budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije bio u pravu kad je izjavio nakon izlaska iz pritvora da crnogorska vlast sada ratuje protiv Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Komentari (1)

zagor

10.06.2020 13:13

Dabogda mu bilo poslednje