BILI SU NA 300 METARA OD NJEGA, ČAMAC SAMO POČEO DA TONE Ribolovac svojim očima gledao tragediju na Savi: "Ništa nisam mogao da učinim!" Cela porodica u šoku

Tela iz reke izvučena u jutarnjim časovima

reka Sava
reka Sava, ILUSTRACIJA  Foto: Profimedia

Tela Cvike Simića (56) i Ljube Mićića (56) iz Bijeljine, koji su u subotu nestali kada je potonuo njihov čamac, pronađena su u ponedeljak u reci Savi.

Tela su iz reke izvučena u jutarnjim časovima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu.

U PU Bijeljina saznaje da je jedan ribar kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio. Svojim čamcem je pratio telo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je reč o Ljubi Mićiću. Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo telo i identifikacijom je takođe potvrđeno da se radi o Cviki Simiću. U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

HRVATICA STUDIRALA U BEOGRADU, A ONDA RAZBESNELA SUNARODNIKE! Živeći godinama među Srbima, otkrila je BRUTALNU istinu o svom narodu! Mnoge Hrvate je ovo zabolelo! (FOTO)

Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Dramatičnu borbu za život s obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji je u neverici ispričao da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

More ribar zalazak sunca pecanje
pecanje, Foto: Tanjug/AP

- Bili su nekih 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao učiniti, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem i zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

BUGNADO NAD SARAJEVOM! Pojavio se jeziv fenomen, formiraju se "crni stubovi"! Čim padne mrak kreće PLESANJE koje ledi krv u žilama!

Za telima su dva dana tragali ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Radili u Austriji

Nestali Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

NEMA PRAVDE ZA KRAJIŠKE SRBE! STRAH KOD POVRATNIKA JE OGROMAN! Pogrom Srba u Hrvatskoj se nastavlja i posle 24 godine od zločinačke akcije hrvatskih snaga! "Oluja" još uvek traje!

- Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sa bio u familijarnim, rodbinskim vezama - rekao je Mićić, navodeći da je cela porodica u šoku.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi