KO JE BLAŽO ĐUKANOVIĆ, NAJPOZNATIJI CRNOGORSKI ĐETIĆ? Retke fotografije Milovog jedinog sina i naslednika, sve o njegovom privatnom životu i viđanju sa našom najlepšom pevačicom! (FOTO)

Političari u Crnoj Gori nemaju naviku da eksponiraju porodicu u javnosti, pa se njihovi naslednici retko pojavljuju u medijima.

Blažo Đukanović
Blažo Đukanović, Foto: E-STOCK

Najpoznatiji crnogorski đetić je svakako Blažo Đukanović, sin lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića. Mlađi Đukanović je sa samo 18 godina postao vlasnik poslovnog prostora od oko 450 metara kvadratnih u popularnoj podgoričkog Vektri. Prema zvaničnim podacima, Blažo je imovinu dobio na poklon od strica Aca Đukanovića.

Me­seč­no je od za­ku­pa tog prostora u 2008. i 2009. go­di­ni do­bi­jao 11.000 eura, što je ob­ja­vlje­no u imo­vin­skom kar­to­nu nje­go­vog oca, ali pošto Blažo više ne živi sa svojim roditeljima, Đukanović nije u obavezi više da prijavljuje imovinu sina.

Pre­ma ra­ni­jim po­da­ci­ma ko­ji su bi­li do­stup­ni u Cen­tral­nom re­gi­stru pri­vred­nih su­bje­ka­ta, Đu­ka­no­vić je vla­snik dvi­je fir­me – BB So­lar i BB Hi­dro.

Način na koji Blažo posluje jedinstven je u svetu imajući u vidu da je svojevremeno koncesiju za izgradnju mini hidroelektrane BB Hidro potpisao njegov otac, dok se druga firma Blaža Đukanovića BB solar, kod Prve banke, čiji je najveći akcionar njegov stric, zadužila preko 5,3 miliona evra.

Ne samo da je Milo Đukanović svome sinu potpisao koncesiju, već je Vlada Crne Gore potpisala da svaki kilovat iz hidroelektrane Blaža Đukanovića papreno plate građani Crne Gore.

 

Međutim, za razliku od BB hirdo koja se još uvijek nije kreditno zaduživala, druga njegova firma BB solar se već godinama zadužuje kod Prve banke njegovog strica.

 

 

Blažo Đukanović
Blažo Đukanović, Foto: E-STOCK

Blažo svoj privatni život ne eksponira previše, pa je javnost bila iznenađena fotografijama koje su pre dve godine osvanule u srpskim tabloidima, a na kojima je Milov naslednik u društvu folk pevačice Milice Pavlović.

Nagađalo se da li je mladi Crnogorac pao na šarm "seksi sinjorite", ali se niko ovim povodom nije oglašavao. 

Poznat kao ljubitelj crnogorskih klubova, mlađi Đukanović ipak se ne nalazi često u tabloidima, a poznato je i da je u dugogodišnjoj stabilnoj vezi. 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi