DODIK RAZGOVARAO SA LAVROVIM U SANKT PETERBURGU Republika Srpska u zavodu " Orao" će modernizovati ruske helikoptere?!

Najveći problem neformiranje vlasti na nivou BiH

 

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/AP

 

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Sankt Peterburgu razgovarao o političkim i ekonomski temama, ali i o ukupnim globalnim kretanjima.

"Lavrov je govorio o kretanju globalnih odnosa, što može da bude i dobar orjentir za nas. Mi radimo na planu ekonomije, jačanju i očuvanju kapaciteta naftne industrije Republike Srpske. Verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Dodik za Radio televiziju RS.

 

On je dodao da je sa Lavrovom razgovarao i o saradnji vezanoj za sertifikovanje Remontnog zavoda Orao u Bijeljini da bi mogao da vrši reparaciju i modernizaciju helikoptera ruske proizvodnje.

Prema njegovim rečima, jedna od novina u saradnji sa Sankt Peterburgom jeste da će biti formirana radna grupa koja će se baviti razvojem novih tehnologija.

 

"Upoznali smo domaćine da smo u okviru nove organizacije vlade formirali posebno ministarstvo koje se time bavi. Verujem da će radna grupa dati rezultat do dolaska gubernatora u Banjaluku kojeg očekujemo u toku jeseni", rekao je Dodik.

 

Lavrov je zahvalio za doček u Banjaluci prošle godine, te zamolio Dodika da ga izvisti o stanju u BiH.

Dodik rekao da je u Republici Srpskoj situacija stabilna, ali da u je BiH najveći problem to što još nije formirana vlast na nivou BiH.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi