Rekao da ima samo RUŠEVINU, a onda je raskrinkana prevara veka!

Vijesti; D.K. | vesti 2019-03-21 14:05:35 2019-03-21 14:05:35

MANS u inicijativi tvrdi da je predsednik kao javni funkcioner bio dužan da navede potpune i tačne podatke o imovini u nikšićkom naselju i da prijavi uvećanje, što nije učinio.

EPA/ Boris Pejović

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) predala je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) inicijativu za pokretanje postupka protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića jer nije prijavio uvećanje imovine u mestu Kočani, na teritoriji Nikšića.

PROČITAJ JOŠ:

Inicijativa je usledila nakon istraživanja "Vijesti" koje je pokazalo da dve od tri Đukanovićeve kuće u Kočanima nisu prijavljene ASK-u.

"Vijesti" su nedavno objavile da dve od tri kuće na porodičnom imanju Đukanovića u Kočanima nisu prijavljene i da ne postoje u evidencijama Uprave za nekretnine, ASK, ali ni na sajtu nikšićkog Sekretarijata za urbanizam. Objekti se, međutim, jasno vide na snimcima iz vazduha koji su dostavljeni "Vijestima".

Đukanović je nadležnima prijavio da u Kočanima ima tri parcele ukupne površine 1.488 kvadrata, te da na najvećoj od njih (805 metara kvadratnih) poseduje "dve prizemne zgrade, ruševine raznog objekta", površine 30 i 40 kvadrata, stečene kupovinom. Na snimku iz vazduha vidi se da su "ruševine" u međuvremenu postale uređena prizemna kuća. Prvi čovjek države i lider Demokratske partije socijalista (DPS), pored navodnih ruševina na svojoj parceli sagradio je i manju spratnu kuću od kamena, ali ona nije prijavljena Upravi za nekretnine i ASK.

PREPORUČUJEMO:

Na porodičnoj imovini, delu koji se i dalje vodi na predsednikovog oca, koji je preminuo 2010, sagrađena je i spratna kuća, ali ni o tom objektu ne postoji evidencija u Upravi za nekretnine. Dodatno, u delu imanja koji se graniči sa mini zaobilaznicom Nikšić, u toku su građevinski radovi. Sva zemlja sa tri kuće na porodičnom imanju Đukanovića je, kako se to vidi na snimku, ograđena kao celina, a objekti međusobno povezani betonskim stazama.

- Uprkos jasnom postojanju uređenih objekata, Đukanović je katastru i agenciji prijavio da u Nikšiću poseduje tri parcele ukupne površine od skoro hiljadu i po kvadrata, a da na najvećoj od njih od 800 kvadratnih metara, poseduje "dve prizemne zgrade, ruševine raznog objekta", površine od 30 i 40 kvadrata, koje je stekao kupovinom. Ipak, na licu mjesta jasno se vidi da se ne radi o ruševinama već o potpuno uređenim i funkcionalnim objektima, koji su znatno veći nego što je to prijavljeno - navodi se u inicijativi koju je MANS juče uputio ASK.

Expand player
Pogledajte više