UGLEDNI SRBIN BRUTALNO PRETUČEN U HRVATSKOJ Radoju se lekari bore za život! Napadač ga sustigao na parkingu, pa krenuo krvnički da ga udara!

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48).

Hrvatsska policija
Hrvatsska policija, Foto: Tanjug/ Dario Grizelj

Radoje Petković (63), potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski preduzetnik, brutalno je pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu i još je uvek u životnoj opasnosti.

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48) kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci sumnjiči za krivično delo nanošenja posebno teških telesnih povreda. Uznemirujuće pretnje iz Zagreba pročitajte OVDE.

Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci Ksenija Zorc Glaviću je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo.

Hrvatska policija
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

- Moguće da je napad etnički motivisan, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, verovatno napadač ne bi bio ni identifikovan - kaže Milan Eraković, pravni savetnik SNV-a u Rijeci.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

- Na temelju izjava svedoka Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - potvrđuje Marko Grabovac, predsedavajući Savetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi