Radnici nikšićke železare ostavljeni na cedilu: Narod gladuje - DPS se raduje!

Alo; | vesti 2021-03-11 17:42:30 2021-03-11 17:42:30

"Nekada smo živeli fino, srećno, mogli smo da idemo na more, imali smo sve – danas ništa", počinje svoju priču Budo Drinčić, jedan od mnogih penzionisanih radnika nikšićke Željezare koji su ostavljeni bez ičega.

Privatna arhiva

Ispred svojih bivših kolega, Drinčić je poručio da je bivša vlast od grada čelika i piva Nikšić učinila gradom gladnih i žednih. Rasterani i poslati kući da se sami snalaze, od Demokratske partije socijalista su, kako kaže, dobili samo simbolične nadoknade, od kojih nisu mogli ni struju da plate, a kamoli svojoj deci par patika da kupe.

"Željezara je simbol nekadašnje velike Crne Gore i jugoslovenski simbol industrije. Danas, bez svog obeležja, simbol je vlasti DPS-a i 30 godina pljački i lopovluka. Nekadašnja majka Crne Gore, koja je izgradila kompletnu Crnu Goru, danas izgleda pusto u vreme kada radnici treba da izlaze", istakao je Drinčić i dodao da je Željezara nekada imala toliko radnika da se čekalo po pola sata da se izađe s posla, a da danas nema više ko ni da prođe kroz njene kapije.

Drinčić je kazao da nije korona samo ovo što se sada dešava, nego ono što se u Nikšiću i Crnoj Gori, zahvaljujući DPS-u, dešava već 30 godina.

"Bogatstva pojedinaca se enormno uvećavaju, a narodu – ništa. Narod više ne može da trpi, narod je i 30. avgusta rekao da je dosta. Od nove lokalne vlasti očekujemo da obnove ekonomiju, da omladina i deca sutra mogu da se zaposle i da rade. Zato, za budućnost ovoga grada, za budućnost ove naše dece – DPS ni u ludilu!", poručio je svojim sugrađanima.

Expand player
Pogledajte više