Milorad Pupovac
Tanjug
Milorad Pupovac

Tanjug

Milorad Pupovac, Foto: Tanjug

"Previše toga se nakupilo i sada vrh stranke treba da odluči šta ćemo dalje. To je bila reakcija koja je rezultat dužeg i ozbiljnog razmišljanja nas kao članova vladajuće koalicije".

PROČITAJ JOŠ:

- Više je razloga i to je poruka koju smo morali da pošaljemo - izjavio je Pupovac za Media servis.

Karneval u Splitu

screenshoot/Facebook

Karneval u Splitu, Foto: screenshoot/Facebook

Pupovac je u utorak, gostujući u Novom danu televizije N1, reagovao na spaljivanje lutke sa njegovim likom u nedelju na karnevalu u Kaštel Sućurcu.

On je prokomentarisao i činjenicu da ni jedna stranka, ni član Vlade nisu reagovali na taj događaj.

PREPORUČUJEMO:

"Sesti na rudu onih koji šire mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnih ili verskih manjina, to nije krneval. Bacanje vaterpolista u more i onda sad spaljivanje lutke s mojim likom, to je govor mržnje. Nije kriva gomila i masa, već oni koji mese svest mase - vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na crkvenu vlast, medijsku i druge vlasti.

Na pitanje novinara kakva je njegova odgovornost u svemu kao člana koalicione vlasti Pupovac je odgovorio:

"I ranije sam vam davao odgovore koji vas nisu zadovoljavali. Danas ću vam reći - nema odgovora na to pitanje. Ne mogu da branim svoju poziciju, a sve dalje nije stvar mog promišljanja već stranačkog rukovodstva, previše se toga nakupilo. Orkestrirana kampanja za ratne zločine koju vodi jedan gradonačelnik, i svi su je prihvatili... Ko ima obraza da kaže da ustaški pozdrav "Za dom spremni!", nije ustaški pozdrav i da to nije ista tradicija".