OSUĐEN ZA TERORIZAM Pucao na ambasadu 105 puta i teško ranio policajca: Jašarević izlazi iz zatvora? Vehabija se ne odriče Alaha!

Njegovo vladanje dobro ocenjeno

vehabija Mevlid Jašarević
vehabija Mevlid Jašarević, Foto: screenshot Youtube

*Osuđen za zločin iz 2011. godine

*Prvo kažnjen sa 18 godina zatvora, kazna preinačena

*Zakon garantuje da nakon odsluženih 7,5 godina može da traži uslovnu slobodu

 

Osuđeni terorista Mevlid Jašarević, koji je 2011. godine pucao na ambasadu SAD u Sarajevu, stećiće za šest meseci zakonsko pravo da podnese zahtev za uslovnu slobodu. Jašarević je osuđen krajem 2012. godine na 15 godina zatvora.

On je 28. oktobra 2011. godine ispalio 105 metaka na američku ambasadu i tesko ranio pripadnika policije Mirsada Velića koji je radio kao obezbeđenje u ambasadi. Prvobitno je osuđen na 18 godina zatvora, ali je kazna kasnije preinačena.

Zakon garantuje da Jašarević nakon odsluženih 7,5 godina ima pravo da traži uslovnu slobodu, što će i uraditi. U prilog mu ide i dobro vladanje u zatvoru, jer do sada nije napravio nijedan prekršaj zbog kog bi bio kažnjen.

Mevlid Jašarević
Mevlid Jašarević, Foto: Youtube Printscreen

- Svesni smo da je osuđen za terorizam, da je reč o teškom krivičnom delu, ali ga to ne sprečava da tražimo uslovnu. To je njegovo zakonsko pravo - izjavio je neimenovani sagovornik koji redovno posećuje Jašarevića.

SEO DANAS U NJEGOVU FOTELJU! Ovaj čovek zamenio je Dodika na čelu BiH! (FOTO)

Država, kako navodi list, mora da razmotri Jašarevićev zahtev, ali je pitanje da li će ga prihvatiti. Jašarevića će i najmanji prekršaj vratiti u zatvor, ukoliko bude pušten na uslovnu slobodu. Smatra se da Jašarević više nema radikalne stavove zbog kojih je napao ambasadu SAD i ranio policajca.

BILO JE ŽUSTRO I NAPETO! Tektonske promene u NAJVAŽNIJOJ hrvatskoj instituciji! Hrvatima sve funkcije, a Srbi kao da ne postoje!

Neimenovani sagovornik kaže da Jašarević i dalje obavlja verske dužnosti, ali da se "više ne druži sa pripadnicima vehabijske zajednice u Bosni i Hercegovini".

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje Kosova?

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi