Pucao Dejanu u glavu, mislio da je divlja svinja!

alo.rs | vesti 2016-08-28 21:49:22 2016-08-28 21:49:22

Dejan Kapša (37) tragično je nastradao nakon što ga je, tokom lova, slučajno upucao prijatelj.

Profimedia.rs

Nesretnog Dejana je u petak prepodne tokom lova slučajno u glavu upucao mladi kolega (23), lovac u privatnom lovištu Obrta Tonković na području Bosiljeva.

Njih dvojica su krenuli u potragu za veprom kojeg je Dejan upucao i ranio tog jutra. Dejan je navukao reflektujući prsluk i sa psom je krenuo u potragu. Međutim, u trenutku dok se provlačio kroz gusto šiblje stigao ga je metak kolege, koji je bio uveren da puca u divljač.

Prijatelji poginulog kažu da je bio dobar čovek ali iskusan i vrlo oprezan lovac.

- Ovo je strašan udarac za nas, nedostajaće nam svima. Dejan je bio zlatan dečko, izgubili smo velikog prijatelja. Bio je odličan komšija i prijatelj, vredan, veseo, pun energije i života. Za svakog je imao lepu reč, svakom je pomagao. Bio je predsednik mesnog odbora i uvek se zalagao za naše mesto. Obožavao je lov, stvarno strastven lovac. Svaki dan je bio u šumi, praktično je živeo živio u njoj - kažu prijatelji nesrećnog mladića za 24sata.hr.

- Bio je izuzetno iskusan lovac, prošao je brojna lovišta u celoj zemlji, a upravo su njega lovci zvali kad bi trebalo da se traži ranjena divljač, jer je iskusan i imao je lovačke pse tragače. Uvek je bio oprezan i nikad nije srljao. Bio je član tri lovačka društva, u Osjeku je završio školu za magistra lova. Strašno nas je to potreslo,  ko bi se ovome nadao – kaže Dejanov komšija Petar Medved.

Dejan je iza sebe ostavio suprugu i dvogodišnjeg sina. Mladi lovac (23) koji ga je upucao je uhapšen, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Expand player
Pogledajte više