BOMBA! HRVATI OSTAJU BEZ VELIKIH TERITORIJA? Prvi čovek Evrope najavio novu borbu za zemlju, pa uzviknuo reči od kojih Zagreb drhti! (VIDEO)

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani održao je takav govor u Bazovici, gradu kraj Trsta, da je Hrvatska u šoku.

Trst, Foto: screenshoot/Twitter

On je na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja na žrtve egzodusa Italijana iz Istre, Rijeke i Dalmacije posle Drugog svetskog rata, kazao da Trst simboliše nacionalni identitet Italijana i da je stanovništvo te oblasti jako patilo posle rata jer je bilo prisiljeno da napusti područje u kojem je živelo.

- Na kraju su, zahvaljujući istini i pravdi, pobedili, i stoga danas slavimo uspomenu na te strašne godine i nadamo se da se ovo više nikada neće dogoditi - rekao je on.

- Kao Italijan, kao patriota, kao predsednik Evropskog parlamenta, uradiću sve što je u mojoj moći da obezbedim da Brisel ne prestane da rasvetljava ono što se dogodilo u ovom delu Italije - obećao je Tajani.

- Živeo Trst, živela italijanska Istra, živela italijanska Dalmacija. Živeli prognani i živele vrednosti naše domovine - uzviknuo je on na kraju.

Na ovaj govor prva je reagovala slovenačka poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon, koja je Tajaniju poslala pismo.

Povezane vesti

 • Korisnik: Tomislav
  11/02/2019 - 19:29
  ahahahahhahhahhahahaha evo potreseni smo od straha.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi