ALBANIJA, HRVATSKA I LAŽNA DRŽAVA KOSOVO SU DOBRODOŠLI! Provokacija za provokacijom... Spisak država pored Srbije kojima je ulazak u Crnu Goru zabranjen!

Predsednik NKT Milutin Simović poručio je da Crna Gora ovim ne zatvara svoje granice

Crna Gora, vojska
Crna Gora, vojska, Foto: Shutterstock

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) je, na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučilo da od 1. juna dozvoli ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije. Iz NKT-a je večeras saopšteno da će ulaz biti dozvoljen ako je stopa aktivnih slučajeva Kovida-19 manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje ulazi u Crnu Goru.

Na listi, koja će se jednom sedmično ažurirati trenutno su: Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, samoproklamovano Kosovo, Nemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Makedonija, Irska, Češka, Finska i Estonija, javlja RTCG.

Predsednik NKT Milutin Simović poručio je da Crna Gora ovim ne zatvara svoje granice.

- Naprotiv! Naše granice otvaramo, i to u skladu sa preporukama struke za velikim brojem zemalja, na dobrobit i građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga leta - saopštio je Simović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da je njoj potpuno jasna poruka Podgorice, a to je da su u Crnoj Gori nepoželjni građani Srbije, a što se Hrvatske tiče kaže da joj je ta odluka jasnija jer očigledno ne računaju preterano na turiste iz Srbije, već iz EU.

- Mislim da su turisti iz Srbije jako dobri turisti na crnogorskom primorju. Njihova odluka je bazirana na potpuno političkim motivima. Meni je odluka savršeno jasna, nema šta da mi neko obrazlaže - rekla je ona, a na tvrdnje da su za tu odluku dobili pohvale, rekla je da joj je izuzetno drago za te pohvale, koje nije videla.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi