Momir Bulatović
Printscreen
Momir Bulatović

Printscreen

Momir Bulatović, Foto: Printscreen

Nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer Momir Bulatović preminuo je u 63. godini života

Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore (1990-1998) i predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije (1998-2000) preminuo je u 63. godini u selu Raći, u Kučima.

Bulatović je umro u selu Rača kod Podgorice, gde je imao porodičnu kuću. Srce ga je izdalo dok je pomagao majstorima koji su radili na garaži, a pre toga se vratio sa sinovog groba.

- Radio je neku garažu sa majstorima i vozio je kolica sa peskom, sa betonom. Bio je neposredan čovek, sve je to zajedno sa majstorima radio i očigledno je sve to bilo previše za njegovo stanje - ispričao je voditelj Milomir Marić.

Ćerka Momira Bulatovića

Printscreen

Sin Momira Bulatovića, Boško Bulatović preminuo je od leukemije u 21. godini života i to je bio težak udarac za porodicu, a posebno za Momira.

On je otvoreno govorio o teškoj borbi za život njegovog sina Boška.

- Ne bavim se ja filozofijom a da li me je život naučio da tek naknadno prepoznate sreću. Oženite se, rodite dvoje dece, sve mislite da je to normalno. Posle se jedno dete razboli, borite se za njegov život, pa izgubite to dete. Tek onda shvatite da je najveća nesreća koja se desi da vam dete umre. Nije nas Bog stvorio da mi svoju decu sahranjujemo nego da bude obrnuto. Tek onda kada se to desi vi shvatite koja vam je najveća sreća bila - pričao je Bulatović.

Kako tragedije nikada ne idu same saznala je i porodica Bulatović koja sada sahranjuje Momira, čija je majka Sofija Bulatović i dalje živa.

Porodicu Bulatović prati prokletstvo da roditelju sahranjuju svoju decu i šalju ih na večni počinak.

Momir Bulatović

Alo!/Masanori Jošida

Bol i tuga uvek su veće kada roditelj mora svoje čedo da pošalje na nebo, a Momir je neutešne iza sebe ostavio, pored majke Sofije, i ćerku Ninu i suprugu Nadu.

Bulatović je rođen 1956. godine u Beogradu, osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zadru, u Hrvatskoj. Ekonomski fakultet je završio u Podgorici, gde je i magistrirao 1986. godine. Doktorsku disertaciju iz oblasti menadžmenta odbranio je na Evropskom univerzitetu u Beogradu 2006. godine. Na istom univerzitetu je izabran u zvanje redovnog profesora.

Bio je predsednik Predsedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.

Pročitajte još: