Crna Gora, Milo Đukanović, izbori
Tanjug/AP
Crna Gora, Milo Đukanović, izbori

Tanjug/AP

Crna Gora, Milo Đukanović, izbori, Foto: Tanjug/AP

CeMI je objavio prve projekcije rezultata parlamentarnih izbora, koje, na više od 80 odsto obrađenog uzorka pokazuju da DPS ima 29 mandata, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" može da računa na 28 mandata (jedan više nego što je to pokazao poslednji rezultat), "Mir je naša nacija" na 10 mandata, "Crno na bijelo" na četiri. Po tri mandata Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, dva SDP, Albanska lista i jedan AK Jednoglasno jedan.

Pročitajte još:

U odnosu na poslednji izveštaj koalicija "Za budućnosti Crne Gore" dobila je jedan više mandat (sada imaju 28), dok je "Albanska lista" izgubila mandat i sada je ostala na jednom. To znači da je opozicija još više učvrstila svoju prednost i da će moći da formira vlast i pobedi na izborima.

Centar za demokratsku tranziciju ranije je saopštio da je biračko pravo ostvarilo 75,9 upisanih birača. Glasači su na 1.217 biračkih mesta glasali za jednu od 11 izbornih lista. Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 540.026 građana.

Na prvom mestu na glasačkom listiću bila je izborna lista "Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno", na drugom "Bošnjačka stranka. Ispravno-Rafet Husović", trećem "HGI. Svim srcem za Crnu Goru", na četvrtom "SDP-Jaka Crna Gora", a na petom Hrvatska reformska stranka Crne Gore.

Platforma "Crno na bijelo" je bila na šestom mestu, Albanska koalicija "Jednoglasno DP, DUA i DSCG" na sedmom, "Odlučno za Crnu Goru! DPS- Milo Đukanović" na osmom, koalicija "Za budućnost Crne Gore" na devetom, "Albanska lista Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj" na desetom, a koalicija "Mir je naša nacija" na poslednjem, 11. mestu.

Preporučujemo: